maanantai 3. elokuuta 2015

LieRa 1-tason koulukilpailut

Käytiin lauantaina pyörähtämässä Liedossa Capri-tallilla 1-tason koulukisoissa ratsastamassa helppo B:0. Kyseessä oli pikkukisat, joissa ratsastettiin russimestaruuksien yksi osakilpailu ja siinä ohessa oli avoimet helppo C ja helppo B luokat. Tallikaveri lähti suorittamaan hevosellaan C:tä ja päästiin traikussa mukana vääntämään tuo B.

Verryttely tapahtui ryhmissä kilpailukentällä, koska tallilla oli vain yksi melko pienikokoinen kenttä. Hiukan huono juttu Harrin kannalta, koska 15 minuuttia ei millään riitä Harrin verryttelemiseen. Käynnissä aikaa oli verrytellä runsaasti, mutta odottelualueena toimineen metsätarhan pohja ei soveltunut ravaamiseen tai laukkaamiseen.

Lyhyestä verryttelystä huolimatta Harri oli melko hyvä ratsastaa. Se oli mielestäni tasaisempi kuin viime kisoissa, tahti säilyi paremmin. Hevonen oli hieman löysän ja hitaan oloinen, mikä varmasti osittain johtui raskaasta kentän pohjasta. Kaiken kukkuraksi raippa sattui vielä jäämään tallin pihaan, joten herran herättely ei käynyt niin helposti.
Rata sujui ihan mukavasti. Ei tullut wau-fiiliksiä "nyt on todella hyvä", mutta ei myöskään mitään suuria mokia. Peruutus nyt oli taas hieman vino ja vasten kättä eikä laukannostot olleet kovin siistit tai sujuvat, mutta periaatteessa virheittä suoritettiin koko rata. Harri olisi saanut olla aktiivisempi ja liikkua paremmin takaa eteen ylämäkeen, mutta ei aina voi olla hyvä ja energinen päivä suorittaa. Tällä suorituksella saatiin 60,80% ja neljäs sija. Sijoitus jäi hieman harmittamaan, sillä mielestäni Harri suoritti perus siistin radan virheittä. Pisteitä tippui muodosta; hevonen oli liian matala, vaikka kaikki sijoittuneet hevoset eivät kulkeneet edes rehellisesti peräänannossa. Toki tuomareita on erilaisia, toinen sakottaa enemmän toisesta ja toinen toisesta asiasta.

Ensi kisoihin enemmän verryttelyaikaa ja raippa mukaan, niin toivottavasti saadaan taas hieman parempi tulos. :) Seuraavat kilpailut ovatkin taas aluekisat, joten prosentit tuskin nousevat, mutta toivon voivani olla taas hieman tyytyväisempi omaan ratsastukseeni, vaikkei suoritus paperilla näyttäisikään paremmalta.
8 kommenttia

 1. Tsemppiä seuraaviin kisoihin ja ihanasti sopii yhteen tuo huopa ja sun takki!! *sydämet silmissä*
  - Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olin itse ihan unohtanut tämän sinisen kisatakkini, kun siitä uupui jopa kolme nappia, enkä siksi ollut käyttänyt sitä pitkään pitkään aikaan. Kilpailupäivän aamuna sain kuitenkin jonkin päähänpiston kaivaa takin kaapista ja ommella siihen uudet napit, kun muistin kisahuovan olevan sinireunainen.. :D Sopii kyllä ehdottomasti paljon paremmin kuin musta takki!

   Poista
 2. Aina ei tunnu siltä että tuomarit olisivat täysin oikeuden mukaisia ja se onkin todella ärsyttävää(itse olen ollut melko samassa tilanteessa) mutta teillä on kuitenkin homma hyvin hanskassa kun jatkatte samaa menoa se kyllä vielä palkitaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kouluratsastus on siitä jännä laji, että samalla suorituksella voi tosiaan saada aivan eri tuloksen eri tuomareilta. Esteillä puhdas rata on aina puhdas rata, kun puomit pysyvät kannattimilla ja hevonen ylittää kaikki esteet oikeassa järjestyksessä. Tulkinnan varaa ei esteillä jää, toisin kuin koulupuolella. Toki yleisesti luotan tuomareiden kokemukseen ja arviointikykyyn, mutta tällä kertaa jäi ihan tosissaan ihmetyttämään, että hävittiin pää pilvissä juoksevalle ponille..
   Mutta lisää vain kisoja alle ja uusien tuomareiden arvioitavaksi. :)

   Poista
 3. Mä luulen, että tuomari halusi vähän kokemattomampien ratsukoiden sijoittuvan. Kun eikö tuo Capri- talli ole ratsastuskoulu?
  Mutta ihan hyvin näytti menevän. Eikun vaan uusia kisoja kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on ratsastuskoulu, vieläpä russeja kasvattava ja nyt kilpailtiin russimestaruuksista.. Tuomarin "haluamisella" ei kuitenkaan pitäisi olla vaikutusta ratsukoiden arvosteluun, vaan kaikki pitäisi tuomaroida samalla tavalla ratsusta, seurasta tai ratsastajan iästä huolimatta.
   Sijoittuneista tosin vain yksi poni oli russi, pari muuta olivat tallin ulkopuolisia ratsukoita. :) Mutta enpä minä ole koulutuomari, joten turha vatvoa ja harmitella. Seuraavissa kisoissa täytyy vain ratsastaa itse vielä paremmin!

   Poista
 4. Katsoin videosta vain alun raviohjelmaa ja minusta arvostelu on ollut jopa lepsu. Hevonen liikkuu kuolaimen alla, lyhyellä tikittävällä askeleella, eikä liike tule selänläpi. Lisäksi ravissa näkyy selvää tahtivirhettä eli tahdittamista niin keskiraveissa kuin ravikaarteissa. Tahti on kuitenkin tärkein arvostelukohta kouluradalla ja jos se puuttuu menestykseen vaaditaan a) huonompia ratsastajia b) tuomari joka ei välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa askellajien säännöllisyys yms arvostellaan vain kertoimella 1. Tiedostan kyllä meidän ongelmat tällä radalla enkä ole rataa täydelliseksi väittänytkään, se nyt näkyy saamissamme prosenteissakin. Tämä oma pohdinta lähtikin liikkeelle verratessani omaa rataa muihin kilpailuissa ratsastettuihin ratoihin, josta ihmetykseni nousikin. Pelkkää omaa rataani ja sen virheitä analysoimalla ei tässä tilanteessa siis päästä pitkälle.
   Mutta eiköhän tässä nyt ollut riittävästi tästä aiheesta, ajatukset ja treenit on jo seuraavissa kisoissa. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat