torstai 2. huhtikuuta 2015

Suuria suunnitelmia keväälle

Kalenterini on ilokseni täyttynyt toinen toistaan mukavammilla hevosiin ja bloggaamiseen liittyvillä tapahtumilla. Lähiaikoina onkin siis tiedossa aktiivista postaustahtia myös blogin puolella ja mukavaa vaihtelua arkisiin treenipostauksiin.

Pääsiäisenä osallistumme Harrin kanssa Turun Ratsastajien järjestämälle Päivi Kinnusen istuntakurssille. Meidän tunnit ovat torstaina, perjantaina sekä maanantaina. Odotukseni kurssin suhteen ovat korkealla; on ensinäkin kiva päästä välillä vieraan valmentajan tunneille ja erityisesti päästä keskittymään istuntaan ihan kunnolla. Olen saanut sovittua kuvaajat jokaiselle kurssipäivälle, joten kurssista on tulossa kattava postaussarja pääsiäisen aikana.Tiedossa on myös rypäs kisoja; seuraavat kisat ovat jo nyt pääsiäissunnuntaina, jolloin ratsastan vain helppo B:0 radan. Kevään aikana on tiedossa ainakin seuraavat kisat:

5.4. TR 1-tason koulukilpailut
25.4. LieRa 1-tason koulukilpailut
(9.5. KMR & KAURA 2-tason koulukilpailut, nämä vasta ajatuksen tasolla)
23.5. Rusko 1-tason estekilpailut

Jo menneisiin ja tuleviin kisoihin voi tutustua enemmän kilpailukalenterissa.Vajaan parin viikon kuluttua lähdetäänkin Tampereen hevosmessuille, jossa olisi tarkoitus tavata taas muita bloggaajia. Näillä näkymin olen lähdössä messuille vain sunnuntaipäiväksi. Eniten messuilta odotan sunnuntai aamun kouluratsastusklinikkaa, josta toivon saavani käytännön vinkkejä kouluratojen siistimiseen ja viimeistenkin pisteiden hiomiseen. Toki messuille on myös aivan ihana lähteä vain hypistelemään uutta ratsastusmuotia ja erilaisia varusteita!Toukokuussa pääsen toteuttamaan vihdoin pitkäaikaisen unelmani ratsastusvaelluksesta rantahietikolla, kun lähdemme poikaystäväni kanssa Skotlantiin. Kilconquhar Castle Estate Equestrian Centre tekee kokeneiden ratsastajien kanssa vaelluksia, joilla pääsee kiertämään Skotlannin maaseutua ja laukkailemaan rannalle. En malta odottaa! Mahdollisuus olisi käydä samaisella tallilla myös yksityistunnilla, mutta saa nähdä antaako matka-aikataulu myöden kahdelle ratsastusreissulle.

Yksi hienoimmista vaelluskokemuksistani tähän mennessä; yksityisretki Barcelonassa Poni Club Catalunyan hevosilla.


Onko teillä tiedossa jotain mukavia tapahtumia hevosten kanssa? Aijotteko osallistua Tampereen hevosmessuille?

6 kommenttia

 1. kivan kireällä tuo kankiohja ja hevosellakin kivasti suu auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kuin tulet arvostelemaan ja kommentoimaan niin katsohan kuvaa uudestaan. Molemmat ohjat ovat aavistuksen löysänä, ohja ei tule suorassa linjassa käteen. Hevosella on myös kootessa tapana aukoa suuta, vaikkei käsi olisikaan kova.
   Lisäksi voinen vielä todeta, ettei kukaan ole täydellinen ratsastaja -uskallan arvata ettet ole sinäkään.

   Poista
 2. Nyt kyllä repesin tolle ekalle anolle :DDD piti oikeen kattoo uudestaan enkä kyllä saa tosta ohjasta mitenkään kireää :D

  VastaaPoista
 3. Eri anonyymi nyt kyseessä mutta kun tuo kanki on noin kääntynyt niin kyllä se ohja aika tiukalla on. Paine on kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan turhaa vääntämistä yhdestä kuvasta, mutta kankiohjan pitäisi roikkua aivan löysänä, että kanki roikkuisi suussa suorana. Ihan kuvaa katsomalla näkee, että paine on nivelkuolaimella. Mutta jokainen hiokoon omaa ratsastustaan, tämä riittänee tästä aiheesta.

   Poista
 4. Kyllä oli ihan pakko kommentoida vielä tuosta kuvasta, mutta itsekkin olen kyllä kangella ratsastanut, ja mielestäni on kyllä oikeaoppisessa 45° kulmassa, ja kyllä sitä ohjaa saa pitää kädessä, ei se niillää GP ratsastajillakaan löysänä roiku+eri hevoset tarvitsevat erillaista tukea;) mutta omasta mielestäni tosi upean näköinen kuva, taptap:D

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat