tiistai 3. maaliskuuta 2015

Laukkoja vaihtamassa

Voi kamala miten olikin tänään vaikeaa valmennuksessa! Hyvin menneiden kisojen jälkeen palauteltiin prinsessaa taas maanpinnalle ja iskettiin faktaa vasten kasvoja; ratsastamaan oppimisessa on vielä hurjan pitkä matka edessä. Toisaalta lopuksi sai kuitenkin olla tyytyväinen itseensä, kun vaikeatkin jutut alkoi onnistua.

Tällä kertaa jumppailtiin Harria kisojen jäljiltä pidempään ravissa ja laukassa. Varsinainen tehtävä oli taas niin henkilökohtaisesti minulle suunniteltu, että ihan kauhistuttaa, kuinka hyvin valmentajani tuntee minut ratsastajana ja osaa takertua haasteisiini. Työskenneltiin laukanvaihdoilla pituushalkaisijalla; ravissa sisään, laukannosto, siirtyminen raviin, uuden laukan nosto. Tehtävää vaikeutettiin jatkuvasti ja lopulta pitkälle sivulle piti saada mahtumaan kolme laukannostoa, joiden väliin saisi tulla vain 1-2 raviaskelta. Tällaiset tehtävät on minulle hankalia, mutta myös hurjan tehokkaita. Kun tehtävän aikana tapahtuu aivan jatkuvasti ja hevosen joka askeleella jotakin, joudun myös keskittymään sataprosenttisesti ja ratsastamaan enemmän. Samalla kuitenkin unohdan liian helposti ratsastaa ja istua satulassa.

Vaikeaa oli ja hetken jo olin sitä mieltä, että tällä kertaa valmentaja on tosissaan yliarvioinut meidän kyvyt ja osaamisen ratsukkona, mutta ihan vain oikeasti lopulta saatiin laukat nousemaan oikein ja linjakin pysymään suhteellisen suorana! Ikinä en kyllä olisi tällaista tehtävää lähtenyt tekemään itsekseni, mutta onneksi oman itseluottamuksen puutteessa valmentaja osaa luottaa meihin senkin edestä.

Tällä kertaa itse tehtävästä ei ole videomateriaalia, mutta muutamia julkaisukelpoisia kuvia saatiin valmennuksesta kuitenkin. Kiitos kuvista Sirulle! Ja laadusta esitän suurimmat pahoitteluni, kamerani on aivan loputtoman surkea maneesiolosuhteissa.


Harri <3 sadekelit! Kuivassa hevosessa karvan tyveen saakka piehtaroitu turve ja muta ei niin näykkään, mutta sade tuokin "kauniit" värit esiin oikein ihanasti!








Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat