perjantai 6. maaliskuuta 2015

Teknisempää tehtävää

Tällä viikolla Aksu-päivä oli torstai, jolloin poni pääsi hyppäämään vaihteeksi teknisempää tehtävää pikkuesteillä. Viimeaikoina Aksu on liikkunut laukassa jo paremmin eteen ja ollaan päästy hyppäämään rataa, joten nyt tehtiin vaihtelun vuoksi itsenäistä treeniä yhdellä suosikkitehtävistäni "se pyörii sittenkin".

Keskelle maneesia kasatut kolme pientä estettä ovat yhtä kaukana toisistaan ympyrällä niin, että jokaiselta esteeltä pystyy kääntämään alastulossa joko oikealle tai vasemmalle. Tehtävän ideana on harjoittaa kääntämistä, lyhyiden ja pitkien teiden ratsastamista sekä oikeassa laukassa esteeltä laskeutumista. Monta asiaa siis samassa paketissa ja lisäksi nopeasti ja helposti rakennettava tehtävä ja helppoa treeniä itsenäisesti hyppäämiseen!

Aksun kotimaneesi on melkoisen kapea, joten tehtävää oli pakko ratsastaa suhteellisen lyhyillä teillä. Käytännössä treenattiin siis uusintaradan teiden ratsastamista. Suuremmassa maneesissa tai kentällä olisi mahdollista ratsastaa myös pidemmät tiet, jolloin lähestymisiin jää enemmän aikaa ja esteiden jälkeen voi myös jatkaa pidempään suoraan.

Aksu suoriutui tehtävästä mallikkaasti ja kuskikin pysyi kyydissä, vaikka jalassa oli hölskyvät Hai-saappaat. Ratsastussaappaat kun jäi Harrin kotitallille - auton takaluukussa kulki onneksi mukana toinen kypärä. Varsinaisen tehtävän jälkeen korotettiin kahta estettä ja tultiin molemmat kertaalleen yksittäisinä. Aksu sai lopettaa puhtaisiin suorituksiin ja kuski oli kovin tyytyväinen. :)

5 kommenttia

 1. Kiva postaus taas kerran, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 2. Poni teki tänään Harrin treeniä :) Kiitos ideoista, tehtiin(yritettiin tehdä) vaihtelevalla menestyksellä 3laukka-askelta 3-raviaskelta jne...treeniä. Sain jopa osan onnistumaan :) Poni oli hirmu kiva taas ratsastaa esteiden jäljiltä.
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla et oikeesti joku saa ideoita omaankin ratsastukseen näistä mun sepustuksista! Taitava Aksu kun on noinkin vaikeesta tehtäästä suoriutunut :)

   Poista
 3. Kiva postaus ja video. Millä tallilla Aksu asuu? Taidan tietää aksun ja sen omistajan eikö hän oo kanssa käyny jossain vaiheessa Metsäkylässä ratsastamassa ennen kuin osti Aksun itselleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aksu asuu yksityistallilla Ruskolla. Molemmat ovat tosiaan Metsäkylästä lähtöisin, omistaja tuntiratsastajana ja poni tuntiratsuna :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat