sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Ratatreeniä


Torstaina treenattiin tunnilla sunnuntain koulukilpailuihin. Koko syyskausi ollaan oikeastaan pyöritty HeB ratojen, etenkin K.N. Specialin kimpussa, mikä on ollut mielestäni hurjan kiva juttu. Ollaan treenattu erityisesti helpon B:n asioita ja laitettu peruspalikoita paikoilleen ja luotu samalla pohjaa hankalampien juttujen treenaamiselle.

Syksy on jaksottunut todella kivasti treenin ja kisojen suhteen; kuukauden- parin treenin jälkeen päästiin ensimmäisiin kisoihin, jonka jälkeen ollaan voitu taas treenata erityisesti niitä juttuja, jotka kisoissa on tuottaneet ongelmia. Nyt tarjoutui taas tilaisuus lähteä kilpailemaan ja vieläpä tuota samaa rataa kuin viime kisoissa, joten on ihan mielenkiintoista päästä vertaamaan ratoja ja tuloksia toisiinsa. Tässä jos missä pitäisi kehityksen näkyä, mikäli sitä on tapahtunut!Tällä kertaa ratsastin tunnilla melko itsenäisesti; sain tehdä omaan tahtiini osia kouluradasta ja sain neuvoja virheiden korjaamiseen. Kiinnitettiin erityisesti huomiota käyntiin ja käynnistä pysähdykseen, ravista kolmen askeleen käyntisiirymiseen sekä siirtymiseen laukasta suoraan käyntiin.  Nämä olivat viime kisoissa haastavimpia ja ovat olleet sitä edelleen treeneissä, mutta selkeästi asiat ovat kyllä helpottuneet.

Laukka tuntui tällä kertaa erityisen haasteelliselta etenkin oikeaan kierrokseen. Vasemmalle laukka pyöri ihan kivasti, mutta oikealle ei niinkään. Sain taistella laukka- käynti siirtymisien kanssa ja yllättäen myös vasemman laukan nostossa, kun Harri ryhtyi nostamaan oikeaa laukkaa. Tuo ei ole aikaisemmin tuottanut suurempia ongelmia, mutta nyt tahkottiin tuota nostoa hurjan pitkään.


Tunnin aikana ratsastin radan kahdesti läpi; jälkimmäisellä kerralla ilman jalustimia, jotta minulle korostuisi erityisesti se, kuinka hyvin pohkeiden täytyy olla lähellä hevosta radan aikana. Harri kun liikkuu niin hyvin itse eteenpäin, että välillä unohdun jättämään hevosen yksin tukematta sitä lainkaan pohkeella. Rata ei ollut mikään paras mahdollinen, mutta havainnollisti hyvin sen, mitä pitää vielä treenata. :)Valtaisa kiitos Moonalle tunnin videoimisesta! :)

4 kommenttia

 1. Ihana minkä musiikin oot valkannut tohon ekaan videoo! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! :) Hirveesti tulee käytettyä Disney- musiikkeja, välillä mietin et monet varmaan repii hiuksia päästään kun niitä on joka videossa :D

   Poista
 2. Hei mähän ratsastin ton saman radan viime koulukisoissani! :) Meillä radan haastavimmst paikat oli laukasta käyntiin siirtyminen ja temponlisäyksestä kiinniotto ajoissa laukannostoakin ajatellen. :)

  VastaaPoista
 3. voi ei kuinka ihana toi musiiki!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat