perjantai 24. lokakuuta 2014

Monipuolisesti kivaa hauskaa mukavaa

Harri on tehnyt niin ahkerasti töitä kilpailuihin treenatessa, että poika on saanut nyt ansaitusti kevyempiä päiviä. Torstaina käytiin vain puuhailemassa käynnissä maastakäsin ja tänään ratsastelin reilu puolisen tuntia ilman satulaa. Huomenna päästään taas pitkästä aikaa lähtemään maastoon kunnolla valoisaan aikaan, kun ehdin tallille jo heti aamulla. Suunnitelmissa olisi tehdä rauhallinen, mutta pidemmän puoleinen maastolenkki.


Sunnuntaina onkin vuorossa hurjan pitkästä aikaa Ville Vaurion kouluvalmennus - odotan melkeinpä ihan innoissani, että päästään näyttämään miten paljon ollaan kehitytty viime valmennuksen jälkeen! Ahkera treenaaminen jatkuukin ensi viikolla, kun muutamana päivänä treenataan itsenäisesti ja keskiviikkona mennään taas oman opettajan tunnille. Lauantaina pitäisikin olla sitten valmiina lähtemään taas kisaamaan. 


Treeniaikataulun laatiminen on yllättävän haastavaa, kun yritän saada sopivassa suhteessa mahdutettua kalenteriin niin treenaamista, valmennuksia, kisoja kuin kevyempiäkin päiviä. Jossain määrin olen ihan pakkomielteinen Harrin liikkumisen suhteen; väännän ja käännän aikatauluja äärimmäisyyksiin saakka, jotta saisin sovitettua treenin ja kevyemmät päivät vähän vuorotellen Harrin viikko-ohjelmaan. Aina ei vain onnistu, mutta parhaani yritän tehdä. 

Miten te suunnittelette hevostenne viikko-ohjelmia, vai suunnitteletteko ollenkaan?

Itse pyrin pitämään Harrin liikkeessä ainakin 6 päivää viikossa. Kunnon treenejä korkeintaan kahtena päivänä peräkkäin ja rankempien päivien jälkeen jonkinlainen kevyempi liikutus; maastakäsin puuhailua, kävelytystä tai maastoilua. Missään nimessä en halua seisottaa hevosta vapaapäivällä kisojen tai valmennuksen jälkeen. Uskon ja toivon, että säännöllinen ja vaihteleva liikutus pitää Harrin kunnossa sen korkeammasta iästä huolimatta. 

1 kommentti

 1. Omaa yli 20-vuotiasta harrastetammaani liikuttelen intervallityylisesti. Eli esimerkiksi;
  Ma; vetreyttävä ratsastus ( maastossa tai kentällä venyttelyä yms)
  Ti; kunnon treeni kentällä, joko esteitä tai koulua
  Ke; palauttava ratsastus, joko kentällä tai maastossa venyttelyä ja pidemmän muodon hakemista
  To; vapaa, maastakäsin tai kevyt ratsastus/ irtojuoksutus etc.
  Pe; sama kuin ma
  La; sama kuin ti
  Su; sama kuin ke
  Ja tällä periaatteella pyöritetään viikkoa, vapaapäivä muuttaa viikottain paikkaa ja hienosäätöä tehdään tietenkin vielä samankin päivänä, mutta idea on et 3pv liikutus, 1väli, 3pv liikutus jne :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat