torstai 23. lokakuuta 2014

Jäniksen kyydissä

Maanantaina hyppäsin Aksulla taas pitkästä aikaa; kisojen jälkeen ratsastin ponin tasaisella ja viime viikolla kävin vain lenkittämässä maastakäsin, koska poni oli rokotettu aikaisemmin samaisella viikolla. Alunperin suunnitelmissa oli päästä valmennukseen hyppäämään, mutta valitettavasti valmennuksia ei saatukaan järjestettyä. Hypeltiin siis ihan vain itseksemme.

Hyppäsin kahden laukka-askeleen välin pystysarjaa, porttiestettä diagonaalilla ja muuria toisella pitkällä sivulla. Muurin Aksu pääsi kiertämään pari ensimmäistä kertaa, koska laiskana en jaksanut kantaa tolppia muurin päihin. Portin poni kolisteli kerran alas huonon lähestymisen vuoksi, mutta muuten hypyt sujuikin ihan hurjan kivasti! Aksu teki hyviä hyppyjä ja etenikin varsin kivasti esteille. Hypättiin kaikki esteet läpi molemmista suunnista, jonka jälkeen korotettiin kaikkia vähäsen. 

Lopuksi hypättiin vielä sarjaestettä korottaen sen jälkimmäistä osaa muutaman reiän verran kerrallaan. Aksu mennä puksutti eteenpäin eikä vaikuttanut epäröivän ollenkaan! 95 cm jälkeen tuli kuskille raja vastaan ja lopetettiin hyvään onnistuneeseen suoritukseen. Tuon treenin perusteella väittäisin, että poni kiipeää yli varmaan minkä tahansa kokoisesta esteestä. 

Katsotaan jos seuraavat valmennukset järjestyisivät, että päästäisiin taas pitkästä aikaa opetukseen hyppäämään. :)


1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat