sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

We are the winnersHaahahahahaaa! Mamman poni on oppinut jotain ja se se haluaa näyttää sen kaikille! Viime kisoissa hypättiin Winnien ensimmäinen 70 cm rata, joka päättyi hylkäykseen kuskin virheiden takia. Tällä kertaa kuski siis keskittyi vain pysymään kyydissä ja antoi ponin tehdä työn; ja senhän poni myös teki.

Tällä kertaa kisapaikalla nähtiin fiksu ja hyvinkäyttäytyvä haflinger, joka oli hyvin avuilla ja liikkui reippaasti eteen. Ei varmaan monet uskoneet samaksi poniksi, joka viime kisoissa hyppäsi pystyyn, loikki ja pukitti! Eilinen peltotreeni oli ilmeisesti tehnyt tehtävänsä, kun poni oli niin kovin seesteisellä päällä. Ennen virallista kisaverryttelyä käytiin kymmenisen minuuttia ravailemassa kisapaikan kentällä, jossa poni sai purkaa suurimmat energiansa ja harmituksensa siitä, ettei ollut aamulla päässyt ollenkaan pihalle. Maneesiin siirtyminen onnistui ongelmitta, olihan se Winnielle nyt jo tuttu paikka.

Verkassa Winnie teki hyviä hyppyjä ja oli muutenkin oikein hyvä ratsastaa; se lähti pohkeesta eteen ja hidasti pidätteestä. Työmoraali oli ponilla tänään enemmän kuin kohdillaan! Radalle poni lähti selkeästi asenteella "Anna kun mä hoidan tän homman."Kuski siis keskittyi vain muistamaan radan ja näyttämään ponille aina seuraavan esteen. Tällä kertaa ratsastin radan läpi kevyessä istunnassa, kuten estevalmentaja opetti. En häirinnyt ponia ja se sai tehdä vapaammin työnsä. Este toisensa jälkeen poni hyppäsi nätisti yli kunnes esteet loppuivat kesken; poni suoritti koko 8 esteisen radan puhtaasti ja vieläpä parhaassa ajassa! Arvosteluna oli ensimmäistä kertaa ihanneaika-arvostelu, eli päästiin kaikista puhtaan radan ratsastaneista lähimmäs ihanneaikaa, joka oli tällä radalla 54 sekuntia.

Kisoissa oli mukana valokuvaajaystäväni miehensä kanssa, joten sain ammattitasoisia kuvia oikein kahdelta kuvaajalta! Käytiin radan jälkeen vielä pyörähtämässä pellolla kuvattavana, kun se nyt on toki ympäristönä mukavampi kuvata kuin hämärä maneesi. Muutamat kierrokset ravia ja reipasta laukkaa ja niin olivat tyytyväisiä niin kuvaajat, poni kuin myös kuskikin. Winnie pääsi pitkälle loppukävelylle ja loppupäiväksi tarhaansa aurinkoista päivää paistattelemaan. :) Kuvia tulee suuret määrät erilliseen postaukseen kunhan saan niitä kuvaajilta!

(Perjantainen kouluvalmennus peruuntui, kun valmentaja ei päässytkään paikalle ja lauantaiset kisat jäivät välistä, kun ne peruutettiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Tämän vuoksi meistä ei ole kuulunut perjantaina eikä lauantaina. :> )

1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat