tiistai 13. maaliskuuta 2012

Oppien käytäntöön laittamista




Poju on toipunut taas yskästään kun lääkekuuria päästiin jatkamaan, poni on siis entisellään ja taas täydessä treenikunnossa onneksi. :) Päätin ratsastaa tänään itsekseni sunnuntaisen kouluvalmennuksen uusintana Pojun kanssa ja kokeilla käytännössä niitä neuvoja, joita sain. Kun vielä viime viikolla olin epätoivoinen istuntani suhteen, voin sanoa että se todella kohentui tuon yhden tunnin aikana mitä sunnuntaina valvovan silmän alla ratsastin. Kun nyt tiedostan ongelmani (reisillä puristamisen) osasin myös puuttua siihen ja aktiivisesti yrittää oppia pois siitä. Pojun selässä istuminen esimerkiksi harjoitusravissa helpottuin huomattavasti kun ihan oikeasti istuin täysin rentona, puristamatta pepulla, reisillä tai polvilla. Yritän kovasti myös päästä eroon etukenostani, mikä puolestaan myös hankaloittaa istumista tasapainoisesti. Mielummin takakeno kuin etukeno!



Verryttelin ponin täysin samalla tavalla kuin tehtiin sunnuntaina valmennuksessa. Ensin käynnissä täyskaarto - keskiympyrä -täyskaarto - keskiympyrä tehtävää, ja tämän sujuessa sama ravissa.

Diagonaaleilla askeleenpidennyksiä keventäen (säilyttäen ohjan tuen ja nojaamalla hieman taakse), kaartoja poikki radan ja pysähdys- peruutus aina pituushalkaisijan alla. Laukkaverryttelynä toimi heC:1 radan laukkaosuus, eli keskiympyrä ja lävistäjä laukassa molempiin suuntiin.




Verkan jälkeen ratsastin radan läpi ja olin siihen suhteellisen tyytyväinenkin ainakin joiltain osin. Ainakin askeleenpidennykset olivat paremmat kuin sunnuntaina ja Poju myös laukkasi reippaasti eteen. Kesken radan maneesiin tuli toinen hevonen, joten muutamaan otteeseen jouduin väistelemään ja poikkeamaan radalta/ hidastamaan. Pojulle suuri jännityksen aihe oli kameran takana heiluva Nenna, joka istuikin tuomarin paikalla toisessa päädyssä.

6 kommenttia

  1. Heips! Aattelin vaan ilmottaa, että toi C:n rata menee pikkasen eritavalla. Se alkaa keskiympyrä - täyskaarto - keskiympyrä - täyskaarto - pysähdys,peruutus jne.. Vai ootko muuttanut sitten tarkotuksella sitä? :)

    VastaaPoista
  2. Kappas vaan, meni kaarrot ja ympyrät väärin päin! Olin tosiaan sunnuntaiksi opetellut b:n radan, joten tuo c luettiin mulle paperista suorituksen aikana. Muistin siis väärin tänään :)

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Kivoja videoita ja kiva, kun Poju on parantunut, että sillä voi taas ratsastaa. Mietin vaan et miten mahtaa olla Röllin jalkojen kanssa se ei oo ollu nyt kohta mun tietääkseni 3 viikkoon tunneilla jalois jotain. =0(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Rölli on ollut tällä viikolla jo tunneilla. Jaloissa sillä jotain kipua oli, toiotaan että on tullut levolla paremmaksi. :)

      Poista
    2. Niin kuulin Maijalta, et Rölli on ollu jo tunneilla taas mulla oli eilen Orpo ja ensi viikkoks Maija siten laito Mulle Röllin Jee =0)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Poista
  4. Istut nyt tosi hyvin siellä selässä! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat