sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pulkkailua!








Tänään vihdoin saatiin Julille hiihtoratsastusvaljaat päälle! Poni on tosiaan pulkkaa/ufoliukuria ainakin vetänyt entisessä kodissaan, tosin siitä on aikaa nyt noin 7 vuotta. Vähän jännitin että mitä Juli sanoo perässä tulevaan pulkkaan, mutta hyvinhän tamma suhtautui. Alkuun totutettiin ponia vain valjaisiin tulevaan paineeseen niin, että taluttelin ponia tallin pihassa ja kaveri käveli perässä vetäen painoa valjaisiin. Tämän jälkeen lisättiin kuvioon pulkka, johon Juli ei taaskaan sanonut yhtään mitään. Ei sitten muuta kuin ratsastaja selkään ja pulkkailija kyytiin!
Juli käyttäytyi ihan superhyvin, se ei ollut moksiskaan perässä tulevasta pulkasta. Käveltiin läheiselle pellolle, jossa otettiin ravipätkiäkin. Ne sujui niin nätisti, että päätettiin kokeilla muutama askel laukkaa. Julia piti lähinnä kannustaa liikkumaan eteenpäin, se ei kerännyt kierroksia laukasta ollenkaan! :) Toisella kerralla Juli jo syttyikin laukasta ja päätti heittää ilmoille ihan oikean pukin, ehkäpä sitä jäi kaihertamaan viimeviikkoinen nössöpukki ja hän päätti korjata asian nyt tänään. Ihan oikeassa ylöspäinsuuntautuvassa pukissa oli kuitenkin helpompi istua kyydissä ja matka jatkuikin laukassa heti sen jälkeen.
Lopuksi vaihdettiin vielä kuskin ja pulkkailijan paikat, että pääsin itsekin hetkeksi istumaan pulkkaan. Käveltiin tallille nätisti ja Juli sai hirmuisesti kehuja ja herkkuja, on se niin hieno! Ensi viikolla on varmaan vuorossa minisukset, mikäli saan järjestettyä jostain tarpeeksi pienet monot itselleni.


8 kommenttia

  1. hiemanko kivaa! Pitää Pojullakin kokeilla;) tuut joskus kokeilemaan meidän kanssa! Eka vähän vaa totutellaa sitä niihin valjaisiin jne... :D !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuun mielelläni, kerrot vaan koska ootte tulossa tallille ni tuon pulkan ja pyydän Nennalta valjaat lainaan! :) Samaa vois kokeilla myös minisuksilla, mulla on sellaset käytössä kunhan löydän ittelleni sopivat monot jostain ;)

      Poista
  2. eikö nyt oo tammikuu, eikä elokuu ? :D voi olla, että oon vähän tyhmä ja en tajunnu ihan kaikkea, mutta ihmettelin vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta elokuusta on videon kommenteissakin jo juttu, eli kyseessä on ihan vain virhe. Video-ohjelma lisäsi päivämäärän itse ja luotin siihen sokeasti enkä edes katsonut mikä päivä/kuukausi videolle tuli. Huomasin vasta youtubeen lataamisen jälkeen tuon kömmähdyksen enkä jaksanut tehdä koko hommaa uudestaan niin saa nyt olla tuollaisenaan :)

      Poista
  3. Kiva päivä teillä ollut. Itselläni on blogi jonka olen tehnyt noin viikko sitten. Miten olet saanut blogiisi lukijoita? :)

    VastaaPoista
  4. Kivan näköistä tuo homma. :) Katoin itekkin tota videon elokuu juttua, mutta totesin vain, että ehkä Essi on keksinyt hauskan vitsin ja naurahdin ja annoin homman olla :D

    VastaaPoista
  5. Kivan näköistä ja varmasti on ollut kivaa! :) Päätin ruveta sauraamaan tätä sinun blogiasi anonyymina ja päätin myös mainita että luen myös iitunponiblogi.blogspot.com nimistä blogia. Suosittelen kaikille se on hyvä blogi! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat