sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Viikonlopun valtameriristeilyllä

Ilokseni sain tallikaverin hevosen St. Lo:n hoidokikseni viikonlopun ajaksi. Vaikka Harri onkin sairastellut kinttunsa kanssa, olen siis päässyt siitä huolimatta ratsaille. Kiva muutenkin päästä pitkästä aikaa taas hieman erilaisen hevosen selkään!

Olen hoitanut tätä huikean kokoista valtamerilaivaa Lo:ta muutaman kerran aikaisemminkin, joten ihan vieras tapaus ei ole kyseessä. Tällä kertaa sain kuitenkin yllättyä todella positiivisesti, kun kiipesin ruunan selkään taas pitkästä aikaa. Vielä viimeksi kun olin hevosta ratsastanut, se oli hontelo eikä jaksanut kovin kummoisesti kantaa itseään. Etenkin laukka oli vielä raakaa, kun hevonen viiletti reippaassa temmossa kykenemättä kokoamaan itseään. Muutamassa kuukaudessa Lo:n laukka oli muttunut aivan hurjasti! Laukkaa pystyi tosissaan ratsastamaan ja hidastamaan; viikonlopun aikana tehtiin vastalaukkatehtäviä ja laukan säätelemisharjoituksia, jotka sujui vallan mallikkaasti!





Myös ravi oli kokenut muutosta, vaikkakaan ei aivan yhtä järisyttävää kuin laukka. Selkeästi hevonen on saanut lihasta ja tasapainoa, jolla kantaa itseään. Nyt hevonen kulki miellyttävästi selän läpi ja hidasti ravinsa tahtia niin, että saatiin aikaiseksi hyviä raviväistöjä ja avotaivutuksia.

Lo:n liike on jotain ultimaalisen valtavaa verrattuna Harrin tai Winnien liikeeseen, joten tekemistä oli kyllä istumisessa. Ravissa en uskaltanut kipeän selkäni vuoksi istua alas kuin lyhyiksi pätkiksi hitaaseen ja pehmeään raviin, muuten ratsastin ruunaa kevyessä ravissa.

Mukavaa vaihtelua pitkästä aikaa tämäkin nuori valtamerilaiva. :) Kuvista iso kiitos Maijulle!




4 kommenttia

 1. Miksei siitä Kodasta ole kuulunut mitään, menetkö vielä sillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodan omistaja pystyy taas ratsastamaan, joten nyt en ole vähään aikaan ratsastanut Kodaa ollenkaan. :)

   Poista
 2. Ratsastatko enään ollenkaan Aksua? Miksi siitä ei ole tullut postauksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastan kyllä, mutta nykyään harvemmin kuin ennen. :) Kesän loppuun saakka kävin kerran viikossa, mutta nyt käyn harvemmin, kun ponin omistajan lapsi pärjää ponin kanssa esteillä jo hyvin itsekin. Käyn silloin tällöin valmennuksissa ja kisoissa "läpiratsastamassa" ponia esteillä ja hyppäämässä vähän isompia luokkia. Nyt en ole omien selkäkipujen vuoksi päässyt käymään Nina Fagerströmin valmennuksen jälkeen, mutta tarkoitus on kyllä jatkaa kunhan selkä tulee kuntoon. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat