maanantai 22. kesäkuuta 2015

Erilainen ponipäivä

Huh kun onkin päässyt taas vierähtämään aikaa viime postauksesta, tai siltä ainakin tuntuu! Kiirettä on ollut ja Juhannus vaati omat veronsa niin, ettei ole ehtinyt istua koneelle ja käsitellä kuvia postauksiin.

Viime viikolla oli minulle hieman normaalista poikkeava Aksu-päivä, kun suuntasin tallille ponin omistajien kanssa. Yleensä kun tallilla tulee käytyä tietenkin itsekseen, jotta omistaja voi pitää vapaapäivää minun ratsastaessa ja hoitaessa hevosen. Aksulla tosin en ole käynyt vuokraajana jotta omistaja saisi vapaata, vaan jotta poni pääsisi hyppäämään. Silti törmäillään omistajan kanssa pääasiassa kisapäivinä.

Tällä kertaa lähdin hypyttämään Aksun omistajan tytärtä Aksun kanssa. Aksu on ollut hieman haastava perheponina; ponimaisuuksissaan se on kieltäytynyt liikkumasta tai ainakin nostamasta laukkaa ja esteillä se on tehnyt kenguruloikkeja ja pukkeja, joiden säestämänä harva äiti haluaa tyttärensä oppivan hyppäämään esteitä. Alunperinkin ryhdyin Agentia ratsastamaan siksi, että poni pääsisi hyppäämään ja saisi rutiinia esteille. Nyt hieman reilun vuoden työn jälkeen poni on alkanut toimia esteillä paremmin kuin kukaan olisi ehkä osannut odottaa. Se tekee helpompia ja tasaisempia hyppyjä, etenee laukassa ja ennenkaikkea on fiksu ja anteeksiantavainen ratsastajan virheitä kohtaan; nyt vihdoin omistajan tytär pääsee harjoittelemaan esteratsastuksen alkeita perheen oman ponin kanssa.Tehtiin niin, että verryttelin Aksun pikaisesti niin, että se hieman heräisi ja olisi helpommin ratsastettavissa eteen. Reippaan ravi-laukkaverryttelyn jälkeen Aksu pääsi nuoren kuskinsa kanssa loikkimaan pikkuesteitä. Ratsukko suoritti taitavasti niin yksittäiset kuin peräkkäisetkin esteet ja suoriutui lyhyestä radanpätkästäkin, vaikka olin rakentanut tehtävään melkoisen tiukan kaarteen ratsastettavaksi.

Mikä parasta, koko touhusta selvittiin ilman pukkeja tai kieltoja ja ratsukon molemmille osapuolille jäi varmasti hyvä fiilis onnistumisista. Oli mukavaa vaihtelua myös itselle nähdä poni toisen ratsastamana ja nähdä myös oman työn tulosta hieman erilaisessa muodossa kuin esimerkiksi kilpailutuloksina tai estekorkeuksien kasvamisena.
Itse kävin lopuksi vielä pikaisesti ponin selässä hyppäämässä samat tehtävät jonkin verran isommilla esteillä. Poni eteni kivasti ja teki hyviä hyppyjä, vaikkakin itse mokailin yhden linjan ratsastamisessa useamman kerran. Hyvään suoritukseen oli helppo lopettaa. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat