sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Testailemassa Glitteriä

Ratsastelen ja valokuvaan aika paljon Moonan kanssa, joka ratsastaa samalla tallilla pientä ja näppärää tammaa Glitteriä. Pitkään ratsukon puuhastelua vierestä seuranneena oli hauska päästä kokeilemaan Glitteriä pieneksi hetkeksi viime joulun aikoihin. Tuolloin Gee oli ollut hirmu haastava ratsastaa, minkä sain itsekin huomata heti kun tamman selkään kiipesin. Kokemus oli lähinnä traumaattinen; tamma viiletti vasten ohjaa hirveää vauhtia ja käynnistäkin ryösti raville, kun vaadin sitä edes asettumaan oikein. Tuolloin en edes uskaltanut kokeilla laukkaa, kun en saanut pidätteitä läpi edes ravissa.
Puolen vuoden takaisesta hevonen on muuttunut silminnähden ja Moonan ja Geen yhteistyö on parantunut ihan hurjasti. Aikaisemmin tällä viikolla Moona kyselikin halukkuuttani liikuttaa Gee, enkä tietenkään voinut kieltäytyä. Olihan tammaa päästävä kokeilemaan uudestaan ihan mielenkiinnosta! Moona tuli seuraamaan meidän menoa ja räpsi samalla kuviakin.

Glitter oli muuttunut ihan hurjasti; nyt sillä pystyi tekemään töitä käynnissä, taivuttelemaan ja asettelemaan. Se oli suustaan paljon rauhallisempi ja ylipäätään vastasi kaikkiin apuihin kuten hevosen kuuluukin. Ravi oli tuhannesti rauhallisempaa ja hallitumpaa kuin jouluna ja laukkaakin uskalsin ottaa ihan reippaasti. Se oli säädeltävissä ja ihanan pehmeää! Geellä oli aivan mielettömän ihanat askellajit istua!


Koko aika meni oikeastaan tutustuessa hevoseen ja totutellen sen säätöihin. Jotkin asiat korjaantuivat samoilla keinoilla kuin Harrillakin ratsastaessa, mutta toiset taas vaativat erilaisia keinoja ja niiden etsimistä. Gee taipui ja suoristui pohkeilla tukemalla kuten Harrikin, mutta kädelle sitä ei saanut kevyeksi huomauttamalla vahvemmalla pidätteellä.

Oikein näppärä ja miellyttävä tamma, ei voi muuta sanoa! Moona on tehnyt ehdottoman hyvää työtä tämän pienen punaisen kanssa. :)


2 kommenttia

  1. Tehkää joskus moonan kans videopostaus misä vaihdatte päittäin hevosia!

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat