keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kouluponi

Tulipa sitten hinkattua Aksun kanssa koulua ihan tosissaan pitkästä aikaa! Todella pitkään tuntui siltä, etten koulupuolella oikein löytänyt yhteistä säveltä tuon ponin kanssa ja tyydyinkin vain hyppäämään ja maastoilemaan. Nyt vähitellen yhteistyö on alkanut kuitenkin sujua koulupuolellakin ja ollaan satunnaisesti saatu oikein kivoja pätkiä, joista on jäänyt hyvä fiilis!

Tänään jouduin käymään Aksulla kiireisellä aikataululla, jotta ehdin ratsastaa ennen toisen ratsukon valmennuksen alkua. Esteitä en olisi siis ehtinyt rakentaa ja korjata pois, eikä räntäsateessa maastoilukaan oikein innostanut, joten vaihtoehdot jäivät vähän vähiin. Ei kyllä haitannut ollenkaan, kun treenit koulupuolella sujui Agentin kanssa niin mainiosti! Fiilistelin kivasti toimivaa ponia ja ylipäätään ratsastettavuutta; toisinaan olen tehnyt melkein tunnin töitä, että olen saanut ponin tasaiseksi molemmille ohjille tai kulkemaan suurinpiirtein suoraan, mutta tällä kertaa poni tuntui hyvin tasapainoiselta saman tien kun keräsin ohjat käteen.

Pyörittelin ponia kaikissa askellajeissa ympyröillä ja kahdeksikolla, ratsastin kulmia ja siirtymisiä. Ravissa tehtiin muutamat pohkeenväistötkin ja laukassa intouduttiin tekemään vastalaukkoja loivalla kiemuralla - nämä sujui ihan yllättävän hyvin! Oli mukavaa päästä soveltamaan Aksun kanssa Harrin kanssa opittuja juttuja, joita ollaan treenattu valmennuksissa. Oli kiva huomata, että osasin korjata omia virheitäni myös eri hevosen selässä ja ratsastaa sitä sen vaatimalla tavalla. Hetkittäin kun olen vähän pelännyt, etten osaisikaan ratsastaa ollenkaan hevosia, jotka ovat erilaisia ratsastaa kuin Harri.

Ei meidän yhteistyö ole tietenkään missään määrin verrattavissa siihen, miten meillä sujuu Harrin kanssa, mutta ehdottomasti jäi sellainen fiilis, että oltaisiin koulupuolellakin ihan kehityskelpoinen ratsukko! Estekuskihan minä Aksulle olen ja jatkossakin hoidan ehdottomasti sitä hommaa, mutta joskus voisi olla hauska käydä Aksunkin kanssa kouluvalmennuksessa oppimassa lisää. :)

Kuvaajaa ei tällä kertaa ollut mukana, mutta videokamera sai pyöriä maneesin laidalla lähes koko tunnin ajan. Tässäpä siis kooste joistain pätkistä. :)

4 kommenttia

 1. Moikka! Niitä eilisiä kuvia löydät osoitteesta
  http://anni.kuvat.fi/kuvat/Hevoset+ja+ponit/Jardinero+%22Harri%22/29.1.2015/
  ( anni.kuvat.fi - kuvat - hevoset ja ponit - Jardinero "Harri" - 29.1.2015 )

  Ei ne mittään mestariteoksia ole ja maneesikuvat vaatii vielä harjoitusta, mutta toivottavasti löydät sieltä jotain siedettäviä :D Tulen kyllä mielelläni joskus toistekkin jos tahdot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, olihan nuo ihan hurjan hyviä maneesikuviksi! Ehdottomasti meitä saa jatkossakin kuvata, mielellään toimitaan malleina niin saadaan tänne blogiinkin enemmän kuvamateriaalia B)

   Poista
 2. Näyttipä Aksu ihan kuin eri ponilta :D mut kivannäköistä menoa taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa no ihan totta! Samaa poikaystäväkin sanoi kun näki videon, vaikkei ratsastuksesta niin hurjasti ymmärräkkään. :D

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat