maanantai 5. tammikuuta 2015

Hurjia loikkia

Harri toisiaankin pääsi hyppelemään eilen ensimmäistä kertaa niin, että oli kamerakin mukana. Moona kuvasi jälleen kerran meidän touhuja, kun käytiin tallilla samaan aikaan.

Virittelin Harrille puomityöskentelyksi korotetut puomit ympyrälle ja kavaletit pitkälle sivulle. Kyllä Harri ihan selkeästi alkaa pikkuhiljaa päästä taas puomeistakin jyvälle, kun tällä kertaa se sai yllättävän useasti jo jalkansa sopimaan puomien väleihin! Onhan tuo siis aikoinaan puomeja mennyt ja pikkuisia esteitäkin hypännyt, mutta kuten omistajakin totesi, ei Harrilla ole mitään skilssiä eikä talenttia tuohon hommaan.

Suuntaa vaihdettaessa koko tehtävä oli Harrille taas aivan upo uusi, joten puomien sekaan ei tietenkään voinut vain ravata muina miehinä, vaan ne piti tarkistaa ihan "just in case". Melkoisen rohkeasti tuo kuitenkin puomien sekaan meni, vaikkei joka kerta suoritukset ihan nappiin menneetkään!

Puomityöskentelyn jälkeen koottiin puomeista pikkuruinen ristikko, jota tultiin ympyrällä laukassa. Lopulta saatiin ristikolle ihan oikeita hyppyjäkin, eikä ihmeellisiä pelastautumis-pupuloikkia pysähdyksestä. Nostettiin ristikon päälle vielä puomi, joka teki esteestä ihan oikean esteen kokoisen, oli tuo varmaan 60 cm! Harri oli hurjan rohkea ja ylitti tuonkin esteen ihan kuin estehevosetkin! Tai jos nyt ei estehevoset, niin hevoset kuitenkin.

Harri oli kyllä ihan kaikkea muuta kuin elementissään, mutta samalta tuntui myös minusta koulupenkissä istuessa. Ei meistä esteratsukkoa tule, mutta varmasti jatkossakin hypellään toisinaan ihan vain mielenvirkistykseksi. :) Aksu saa hoitaa sitten ne oikeat esteponien hommat!


10 kommenttia

 1. eikä, hieman suloinen harri! :D huomaa, että se selvästikkin on kouluheppa, mutta hienosti se ainakin yritti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hukassa tuo selvästi tuntui olevan tosiaan, mutta yritti kuitenkin! :D

   Poista
 2. Hartsa on hirrrmu rohkea! Rapsuta Harria miun puolesta, jookos? :)

  VastaaPoista
 3. Hienostihan se meni - vaikkakin selkeesti noi esteet ei oo ihan se Harrin juttu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, saman huomasi poikaystäväkin joka ei tiedä hevosista yhtään mitään. :D

   Poista
 4. (Miksei Harrilla hypätä?)
  ''En tiedä onko Harrilla ikinä edes hypätty, se on aivan henkeen ja vereen kouluhevonen. Iän myötä myös jaloissa alkaa olla häikkää, joten hyppääminen ei tule kysymykseenkään. Normaalia käyttöä Hartsa kuitenkin kestää vielä hienosti.''

  Lainaus postauksesta 'torstai 6. maaliskuuta 2014',' Essi vastaa'
  Miksi nyt hyppelet Hartsalla tuo esteitä kuten kolmanneksi viimeisessä kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puomi- ja estetyöskentely aloitettiin nyt talvella Harrin omistajan/minun valmentajani aloitteesta. Omistaja tuntee hevosensa ja sen terveydentilan ja oli sitä mieltä, että Harrilla voi hyvin hypätä pikkuesteitä koulutreenin tukena, kunhan vain huolehtii jalkojen kylmäämisestä ratsastuksen jälkeen. Harrilla ei ole nyt noin vuoteen ollut oikeastaan mitään ongelmia jalkojen kanssa, kun hevonen on päässyt liikkumaan monipuolisesti ja säännöllisesti. Kun aloitin Harrin vuokraamisen ja se liikkui vain harvakseltaan, se oli myös toisinaan "köpön" tuntuinen. Tuo on tosin voinut johtua ihan lihaksiston jäykkyydestäkin tai muusta, eikä välttämättä johdu edes jaloista. :)

   Mutta siis harkiten ja hevosen hyvinvointia ajatellen suunnitellaan Harrin liikutusta, johon jatkossa siis kuuluu myös pikkuesteiden hyppäämistä silloin tällöin. Estehevosta Harrista ei olla tekemässä, siitä ei tarvitse huolehtia. :)

   Poista
 5. Onko Harrilla ennen hypätty? Se hän meni tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Harri aikoinaan hypännyt omistajansa kanssa pikkuesteitä ja itse olen nyt muutaman kerran hypännyt :) Tämä taisi olla toinen tai kolmas kerta nyt pitkään aikaan.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat