lauantai 17. tammikuuta 2015

Reipastunut esteponi

Ollaan päästy Aksun kanssa taas treenailemaan esteillä kivan ahkerasti. Viime viikolla käytiin kokeilemassa minulle vieraan opettajan tunnilla ja tällä viikolla hypittiin itsenäisesti.

Tunnilla tehtiin pitkään puomijuttuja; koko tunnin tehtävänä oli kolmikaarinen kiemuraura, jota työstettiin ensin ravissa, myöhemmin laukassa ja laukkapuomeilla sekä lopuksi vielä esteillä. Tarkoituksena oli saada hevoset nostelemaan jalkojaan puomeilla ja aktivoimaan takaosaansa sekä taipumaan kaarteissa. Hyvän ja perusteellisen verryttelyn jälkeen Aksu laukkasi ja hyppäsikin ihan huisin hyvin! Laukka oli niin reipasta, että sain ihan kokonaan unohtaa laukan eteenpäinratsastamisen. Tehtävänäni olikin vain odottaa hiljaa seuraavaa estettä ja keskittyä laukan vaihtumiseen esteen päällä. Tunnista jäi hyvä fiilis, käydään varmasti toistekin saman opettajan tunnilla!





Nyt perjantaina hyppelin Aksulla itsekseni. Puuhailtiin taas aluksi ravipuomeilla ja myöhemmin nostettiin puomit sarjaesteeksi. Tällä kertaa ei hypätty kovin paljoa; kaksi estettä riitti ja hypättiin vain sen verran, että saatoin olla tyytyväinen hyppyihin. Mikäli korjattavaa oli, niin sitten korjattiin, mutta hyvien hyppyjen jälkeen ei lähdetty kerryttämään enää ylimääräisiä hyppyjä ihan vain hyppäämisen ilosta.

Alkuun Aksu tuntui kovin hitaalta ja se oli pahasti pohkeen takana, mutta kaverihepan poistuttua maneesista Aksu närkästyi yksin jäämisestä ja ryhtyikin pinkomaan hurjan reipasta ja isoa laukkaa. Käytin vain Aksun harmitusta hyväkseni ja kohdistin sen energian hyppäämiseen. Saatiinkin hurjan hyviä hyppyjä ja jouduttiin muutamaan otteeseen pidentämään esteiden väliä, kun reippaassa laukassa ne jäivätkin lyhyeksi. Viimeisinä hyppyinä hypättiin vielä molemmista suunnista korotettua okseria, joka tosissaankin alkoi näyttää isolta kun estettä lähestyi laukassa. Metrin paikkeilla tuo taisi olla!

Olin kyllä kovin tyytyvinen poniin taas kerran! Näiden treenien jälkeen voi hyvillä mielin lähteä kauden ensimmäisiin kisoihin ensi viikon sunnuntaina, kun hypätään oman tallin kisosisa 60 ja 80 cm luokat. :)

5 kommenttia

  1. Sinä olet niin kaunis en henkeä saa,
    hetket unta on vain haihtuvaa
    Sinä hymyilet kauniimmin kuin aiemmin..

    VastaaPoista
  2. Eivitsit meette kyllä hurjan hyvin ja kehitystä on selkeesti huomattavissa :) tsemppiä kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ratsastamisesta on tullut paljon helpompaa kun aksu laukkaa nykyään aktivisemmin! Nyt pystyy keskittymään ratsastamiseenkin :)

      Poista
  3. Voi kun tuo Aksu on niin suloinen :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aksu taitaa tietää sen itsekin, kun kerjää tuolla naamalla herkkuja. :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat