lauantai 26. huhtikuuta 2014

Meet Mr Eben


Viime kuukausina postauksissa on sivulauseissa tullut mainittua liikutusheppa/hoitoheppa E, jota olen ratsastellut enemmän ja vähemmän viikoittain. Olen vain ollut kovin saamaton, enkä ole saanut aikaiseksi kysäistä hevosen omistajalta, onko hevosesta OK lisäillä kuvia tänne blogin puolelle. Tapanani kun on ollut aina kysyä lupa kuvien julkaisuun, sillä en itsekään haluaisi välttämättä löytää omasta hevosesta luvattomia kuvia jonkun blogista.Tässä on siis Eben, tuttavallisemmin Eby. Tätä ruunaa olen hoitanut ja liikuttanut jo jonkin aikaa, yleensä yhdestä useampaan kertaan viikossa. Jatkossakin Ebyä ratsastelen, joten lienee ihan mukava esitellä hänetkin blogin puolella - tämän tapauksen ei pitäisi olla niin ohimenevä liikutusratsu kuin jotkin aikaisemmat, joiden kanssa olen hevosten omistajia autellut. :)

Eben on -yllätys yllätys - kouluhevonen turvasta hännänpäähän. Ruuna on kilpaillut ihan kansallisella tasolla saakka ja on varsin osaava, minkä vuoksi olenkin nauttinut hurjan paljon sen ratsastamisesta. Ikää herralla tosin on jo muutamaa kuukautta enemmän kuin minulla, se ehti täyttää jo 23 vuotta. Ikä ei kuitenkaan menoa hidasta, vaan Eby lähtee innolla töihin ja on ikäsekseen hurjan hyvässä kunnossa.

Ebyä liikuttelen pääasiassa selästäkäsin. Maastoillaan suhteellisen usein ja ratsastelen ilman satulaa, koska hevosen selkä ja liike on mielettömän mukavat istua ilman penkkiäkin. Toki tehdään ihan töitäkin, vaikkei ehkä ihan yhtä totisesti kuin Hartsan kanssa. Ebyn kanssa on mukava fiilistellä, kun vain oikein pyytämällä onnistuu leikin tavoin laukanvaihdot, sulkutaivutukset, väistöt ja puolikkaat laukkapiruetitkin.


5 kommenttia

 1. Mahtavan näköinen ja liikkeinen kaveri!

  VastaaPoista
 2. Millon meet kattoo Pojuu? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa, sitten kun ehdin ja saan sovittua ponin omistajan kanssa. :) Pari seuraavaa viikkoa kuluu vielä opinnäytetyön kanssa, mutta toukokuun loppupuolella pitäisi liietä ylimääräistä aikaa hevosteluunkin.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat