keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Jouluihmisen tunteenpurkaus

Joulu on taas, joulu on taas...  Jouluun on enää 48 päivää ja minä olen ihan onnesta soikeana, en malta odottaa että pääsen ripustamaan jouluvaloja, askartelemaan joulukortteja, pukemaan ponia tonttulakkiin ja yleisesti hypettämään kaikille ihanasta joulusta. Tässä bloggaamisen rinnalla paistankin jo kauden ensimmäisiä tähtitorttuja ja Winnien ikioma joulukalenterikin on hankittu jo useita viikkoja sitten. Koska joulukuun alkuun on enää joitain hassuja viikkoja, on aika alkaa suunnitella superhyperihanaamahtavaa Essin poniblogin joulukalenteria! Mitä sinä tahtoisit joulukalenterin sisältävän, mitä tahdot luukuista päivittäin paljastuvan? Ole hyvä ja kommentoi kaikki mahdolliset toiveesi tähän postaukseen, niin pääsen innolla suunnittelemaan maailmankaikkeuden parasta blogijoulukalenteria, jotta sinunkin joulunodotuksesi olisi vieläkin hauskempaa!

Winnietäkin jo valistin sen verran, että jouluun mennessä ponin täytyy olla maasto/liikennevarma, että päästään aattona joulumaastoon kulkuset kilisten. Eipä tuo nyt aivan mahdottomalta tehtävältä vaikuta, kun eilen sentään pääsin jo kiipeämään ponin selkään maneesissa hyvällä menestyksellä. Muutamat pomput sinne ja tänne koska toinen hevonen maneesissa riehui, mutta muuten allani oli taas mitä mainioin mummonkuljetin, joka ei säikkynyt uutta ympäristöä, vieraita hevosia, mopopoikien päristelyä eikä mitään muutakaan kummallista. Tänään poni viettää ansaittua vapaapäivää, mutta huomenna joudutaan taas töihin. Kaveri on tulossa menoamme seuraamaan ja kuvaamaan, joten huomenissa on luvassa myös kuva/videomateriaalia ponin uudesta kotiympäristöstä. :)


10 kommenttia

 1. No joku videopostaus pitkäst aikaa ois kyl kiva ! (:

  VastaaPoista
 2. Itsekkin ootan hirveesti joulua! :)
  Ja videopostauksia ois kivaa nähä lisää.

  VastaaPoista
 3. videoita joulukalenteriin pliis X) ne viime vuoden oli erittäin hauskoja! voitko kanssa leipoa jotain joulujuttuja. Voin kertoa että itse istun tässä glögimuki kädessä niin tää postaus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa! :D telepaattinen jouluyhteys siis;) tuu joskus taas moikkaamaan meitä tallille!

   Poista
  2. ehdottomasti! 8) olis ihan superkivaa nähdä winnien uus asuinpaikka!

   Poista
 4. Miten saisin erään andalusitamman olemaan rentona ja säikkymättä joka kulmassa syyspimeällä kentällä jossa on vähän kehno valaistus? Tamma on tuotu ulkomailta ja se on aina ollut maneesiheppa, ja tää on sen eka syksy/talvi suomen maastossa. Ratsastin sillä tänään, se lähti monta kertaa lapasesta ja ehdin myös tippumaankin. En haluaisi nimittäin vääntää koulua koko talvea ja tippua joka tunti. Lisäksi olen tosi jännittynyt hepan selässä enkä haluaisi kokoaikaa silitellä ja leikkiä kuolaimella.
  Kiitos jos autat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole mikään ammattilainen, mutta vastaan sen pohjalta mitä olen winnien kanssa oppinut.. :) tärkeintä sun olisi varmasti pystyä itse rentoutumaan, mun käsityksen mukaan andalusialaiset on suhteellisen herkkiä hevosia, eli lukevat ihmisen käyttäytymistä herkästi ja reagoivat siihen. Jos siis itse jännität niin hevonenkin aivan varmasti jännittää. Tuo kaulan rapsuttelu ja silittely voi myös viestiä hevoselle vahvemmin sun jännittyneisyydestä - se yhdistää rapsuttelun sun jännittyneeseen olotilaan ja jännittyy vaan entistä enemmän.

   Itse lähtisin tutustumaan pelottavaan tilanteeseen maasta käsin, sillon et varmaan jännitä tippumista ja hevosen säikkymistä. Käytä aikaa tutustumiseen, pyöri vaikka keskellä kenttää niin kauan, että hevonen alkaa rentoutua. Sillon kiität lempeällä äänellä ja selkeällä, varmalla silityksellä. Sitten pikkuhiljaa etenet vähän kauemmas kentän keskeltä ja palkitset taas rennosta käytöksestä. Anna hevosen olla pidemmässä narussa ja tutkia itse ympäristöään. Tätä jatkat kunnes hevonen on rento pimeimmissäkin kulmissa, siihen tosin voi mennä useampia harjoituskertoja ja päiviä.

   Kiipeä selkään vasta kun luotat hevoseen maasta käsin ja etene niin hitaasti kun on pakko, pääasia että pysyt rentona itse! Aloitat vaikka taas työskentelyn käynnissä keskeltä kenttää ja vähitellen etenet pimeisiin kulmiin, anna hevoselle koko ajan tekemistä johon se keskittyy ja johon itsekkin keskityt, hiokaa vaikka pohkeenväistöjä tai avotaivutuksia. Ja kehut varmalla äänellä sillon kun siihen on aihetta, ei koko ajan paniikinomaisesti "hyyvä hyvä hieno tamma hyvin menee hyvin oot rauhassa seliseliseli..." :)

   Toivottavasti on jotain apua, tule toki kertomaan miten jatkossa sujuu!:)

   Poista
 5. Videopostaus, postaus Winnien varusteista ja tavaroista, sun ja Winnien kehitys kuvina, postauksia Julitasta, sitten jotain maastakäsittelyvinkkejä, mm. hieronta, venyttely jne (:

  VastaaPoista
 6. vitsi olis ihan unelma jos olis koko joulukalenteri täynnä kaikkii maastakäsittelyjuttuja! vuokris on ihan mestari kaikissa helpoissa jutuissa, mutten enää tiedä, miten opettaa lisää :)!

  VastaaPoista
 7. ois kiva nähdä jos pääsisit irtohypyttää winniee!! tai jotain muuta sellast kivaa(: ja sit videoita muutenki paljon!! ja jotain maastojuttuja ja maastakäsin jutskiii (:

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat