sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Päänvaiva.

 Käytiin Nennan kanssa eilen kuvausreissulla ulkona, oli ihan mielettömän mukavaa! Oli hauska kuvata välillä muutakin kuin hevosia.. :D Aikaa vierähti useampi tunti, jonka jälkeen piti käydä vielä ratsastamassa Winnie. Poni oli otettu perjantaina illalla vielä tunnille ja se oli jostain kumman syystä päättänyt taas pelleillä ja loikkia seinille.. Winnietä ei siis haluttu ottaa lauantaina tunnille, joten kävin iltapäivällä vielä liikuttamassa sen.

Muutamaan otteeseen poni ehdotti pieniä pomppuja ja säikkymistä, mutta komentamisen jälkeen se toimi taas koko loppuajan kuin mikä tahansa muukin normaali hevonen. On käsittämättömän turhauttavaa kuulla joka toinen viikko, kuinka poni on joko tiputtanut ratsastajansa tai pelleillyt muuten vain. Välillä siitä taas kuulee vain positiivista palautetta, kuinka siitä on tunneilla tykätty ja se on toiminut kuin kunnon tuntiponi konsanaan. Itse satun paikalle aina vain sillon, kun poni osaa käyttäytyä. Tänäänkin heitin tamman selkään Nennan, joka pystyi ratsastamaan ponia aivan normaalisti.

Olen miettinyt pienen pääni puhki, miksi Winnie pelleilee niin pahasti toisinaan. Olen liikuttanut enemmän, olen liikuttanut vähemmän. Olen treenannut raskaammin, olen ratsastanut rennommin. Olen vääntänyt koulua, olen hypännyt, maastoillut, olen työskennellyt maastakäsin, olen yrittänyt olla monipuolinen. Kuolaimia on vaihdettu, poni on saanut lämmikettä yllensä, sen ruokamäärää on lisätty. Mikään ei kuitenkaan selitä tamman mielialavaihteluita.

Tottakai nyt ollaan taas siinä tilanteessa, että voidaan sanoa hevosen olevan vaarallinen ratsastaa. Niin, ei minulle, mutta kaikille muille - ehkä. Itse en ole kokenut suurempia ongelmia koko viimeisen vuoden aikana tuon hevosen kanssa, mutta siitä on tullut ratsastuskoulun opettajille suuri päänvaiva. Kukaan ei voi ennakoida, millaisella päällä hevonen tänään on, voiko sinne laskea tuntiratsastajaa selkään vai ei? Ei ketään lohduta ponin hoitajan mielipide " se on kiltti kuin enkeli, kun sitä osaa käsitellä".

Nyt ollaan suurien ja vaikeiden, erittäin vaikeiden asioiden ja kysymysten äärellä.

11 kommenttia

 1. Miksi winnie sitten on ratsastuskoulun tuntiponina jos se ei voi tehdä tunteja? Se ei kuulosta sopivalta tuntihevoselta. Aiotaanko se myydä tai onko sitä joskus koitettu myydä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut viimeisen vuoden enemmän ja vähemmän myynnissä. Eikä sitä tuntiponiksi voi kutsua jos se tekee ehkä 2 tuntia viikossa..

   Poista
 2. Mä ihan oikeasti ja sydämmeni pohjasta toivon, että teitä ei taas eroteta toisistanne :( Te vaan niin sovitte toisillenne :)

  VastaaPoista
 3. oho onks sul noin tummat hiukset vai näyttääks ne vaan tossa! cool X)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no on ne nyt tummemmat! :D Ei ehkä ihan noin tummat ku kuvassa mut kuitenkin. :)

   Poista
 4. Hei toivottavasti teitä ei erotettais! ): Te ootte niiiiin hyvä pari (: ! On ilo kattella kui hyvi toi poni sun allas liikkuu! Mut kyl se viel parempaa suuntaan muuttuu ! (: Pärjää (: !!

  VastaaPoista
 5. kaikki hevoset eivät vain sovellu tuntihevosiksi.. jos winnie ei vain sovellu.. se on näyttevemmin vain yhden ihmisen hevonen. Tsemppiä ja toivottavasti,ette joudu eroamaan ootte hyvä pari! :)

  VastaaPoista
 6. Hommaa vaikeuttaa myös varmasti se, että sähän olet tehnyt Winnien kanssa paljon, myös maastakäsin työskentelyä, mikä on lisännyt todella vahvasti ponin luottamusta ja arvostusta sua kohtaan. Normaalit tuntiratsastajathan ei luonnollisesti tällasia harjotuksia tee, koska käyvät vain tunneilla ja sen takia Winnie ei näitä ratsastajia välttämättä kunnioita lainkaan. Näyttäis siis siltä että Winnie on yhden ihmisen hevonen tai sen luottamus/arvostus täytyy ensin työskentelemällä muutenkin kuin vain tunneilla saavuttaa. Harmittaa sun puolestas tietysti jos Winnie lähtee taas :(

  VastaaPoista
 7. winnie olis just sellanen hevonen jonka mä haluaisin.. voi kumpa olisi mahdollisuus omaan hevoseen NYT, mutta opiskelujen ym. vuoksi täytyy vielä malttaa pari vuotta.. :( mutta kaikista parhaiten winnie sopisi sinulle ja toivon niin kovasti että se vielä joskus olisi sinun!♥

  VastaaPoista
 8. Ei siinä sen kummempaa ole, kuin se että haflingereiden ajatuksenjuoksulla ei tehdä tuntitöitä :) Liian fiksuja siihen touhuun.

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat