tiistai 1. toukokuuta 2012

Asiaa!


Vihdoin taas postaus ihan kunnon aiheesta, kun olen päässyt tekemäänkin jotain fiksua. :) Kaiken lisäksi ihana pikkuserkkuni innostui taas lähtemään tallille mun kanssa, joten sain vielä tosi kivoja kuviakin!

Kävin siis ratsastamalla Pojulla, joka pääsi esittelemään taitojaan luonnollisten hevosmiestaitojen välikappaleena. Verkkasin ponin varusteitta pelkällä kaulanarulla. Tehtiin pysähdyksiä, siirtymisiä, suunnanmuutoksia ja ympyröitä. Laukkaa otettiin uralla ja pääty-ympyrällä. Toisaalta Poju oli taas vähän parempi kuin viimeksi, kuin toisaalta taas tunti, ettei se keskittynyt touhuun ihan täysillä. Pysähdykset sujui tosi nätisti, kun viimeksi poni ei malttanut oikein pysähtyä käynnissä. Muuten taas tuntui, että Poju oli hieman hitaampi avuille eikä toiminut yhtä terävästi kuin viimeksi pelkällä kaulanarulla. Tosin voi olla, että omakin keskittymiseni oli hieman tiessään, kun samalla jutustelin kameran takana heiluvan pikkuserkun kanssa.

Verkan jälkeen iskin ponille suitset päähän ja aloitin kunnon työskentelyn. Asettelua, taivuttelua, väistöjä ja avoja. Siirtymisiä tehtiin käynnin ja ravin välillä, laukassa tehtiin laukanvaihtoja muutaman raviaskeleen kautta. Kyllä huomasi, että Pojun hampaat oli raspattu! Poni oli ihan tosi mukava ratsastaa; tukeutui kuolaimeen, ei tuntunut enää yhtään niin vinolta kuin aikaisemmin ja liikkuikin vielä tosi reippaasti eteenpäin. Ekaa kertaa jouduin jättämään raipan kesken treenin pois!

Loppuun asettelin serkun tehtäväohjeen mukaan ponia pitkillä sivuilla ulos ja lyhyillä suoristin. Poju jopa myötäsi hieman niskastaan, se tuntui muutenkin paljon halukkaammalta ja rennommalta kuin aikaisemmin.

Loppuverkat Poju sai suorittaa itse kipitellen mun perässä. Poni seurasi yllättävän hyvin, vaikkei olla pahemmin ehditty seuraamisharjoituksia tekemään. Poju esitteli serkulle myös lihashuoltovinkkejään, kun venyttelin sen jalkoja ja roikuin hännässäkin hetken.

Huomenna olisi tarkoitus hypätä itsenäisesti kentällä, kun en ole taaskaan ehtinyt/saanut aikaiseksi hankkia opettajaa. Saa nähdä keksinkö jonkun avuksi nostelemaan esteitä ja mahdollisesti jopa kuvaamaan, muuten voi jäädä hyppiminen vähäiseksi. :)

PS! Pojun yskän vuoksi pitkään ollut lääkekuuri on nyt loppu ja kahden viikon kuluttua poni saa virallisesti osallistua kilpailuihin! Elätellään siis toiveita että lähistöltä löytyisi jotain kivoja seurakisoja joihin voitaisiin lähteä vihdoin.. :)

4 kommenttia

  1. millä teet bannerit ?

    VastaaPoista
  2. Haluaisitko selittää, että mikä idea tuossa hännän vetämisessä on? :D
    Nimim. Asiasta kiinnostunut ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat