sunnuntai 14. elokuuta 2016

Mene sinne missä jännittää

Miss Badass Winnie on ollut kaikissa tämän vuoden kilpailuissa enemmän tai vähemmän tuhma. Se on aiheuttanut pahennusta etenkin verryttelyissä, vaikka sitten radalla onkin jaksanut suorittaa oikein mallikkaasti. Kuluvan vuoden aikana se on juossut irti verryttelyalueella ainakin kolmesti, kaatunut kerran hypähdellessään ja saanut niin minut kuin omistajansa Maijunkin nakattua tantereeseen. Näitä ongelmia on ollut vain oman tallin ulkopuolella, naapuritallin kilpailutilanteissa. Niinpä suunnattiin sinne treenaamaan, missä ongelmat ilmenevät.


Turun Ratsastajien suurta maljakenttää saa vuokrata, mikä hoksattiin Maijun kanssa vasta vähän aikaa sitten. Mikä näppärintä, kentällä on vieläpä lähes aina joitain esteitä valmiiksi koottuna, joten koko esterataa ei tarvitse kantaa yksin yhden ratsukon treenejä varten.

Maiju sai hypätä ponillaan kunnon treenin, mikä sujuikin paljon odotettua paremmin! Muutamaa pukkia ja yhtä pyrähdystä lukuunottamatta tamma käyttäytyi vieraalla kentällä moitteettomasti ja suoritti hyvin. Kunhan nyt tehdään tästä kilpailukentästä ponille tuttuja arkinen, ei kilpailutilanne ole varmaankaan aivan yhtä jännittävä.
Maijun hypättyä erilaisia tehtäviä sain vielä kiivetä ponin selkään ratsastamaan yhden korotetun radan. Ajatuksena oli hakea vähän fiilistä hyppäämiseen pitkästä aikaa, sillä tarkoitukseni on taas hypätä Winniellä seuraavissa kilpailuissa stunt-kuskina. Esteet nostettiin noin 80 cm korkeuteen, joka olisi myös kilpailtava korkeus. Okserin alle lisätty portti aiheutti hämmennystä ja muutaman kiellon, mutta muuten esteet ylittyivät mallikkaasti ilman ongelmia. Tuon ponin hyppyyn ja liikkeeseen sen sijaan oli vaikea päästä sisälle, sillä MiniWinnien jälkeen Winnien hypyt tuntuvat aivan kummallisilta. Vähitellen hyppyihin oli taas helpompi päästä mukaan, kun ponin hyppytyyli tuli tutummaksi.

Suunnitelmissa olisi käydä nyt molempien ponien kanssa yhdessä hyppäämässä Maljakentällä noin kerran kuukaudessa, minkä uskon olevan etenkin Winnien kannalta hirmu hyvä juttu!

1 kommentti

  1. Upeita hevosia ja hyppyjä.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat