sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannustanssit

Perjantaina alkoi Harrin ja Winnien viimeinen lomaviikonloppu laitumella. Hevoset saivat matkata kävellen vielä kerran toiselle laitumelle, jossa ne viettivät lomansa ensimmäisen viikon.
Harri ja Winnie oleskelivat viikon "ylälaitumella", joka on Jippo-suokin ja pikkuruisen shettiksen Apon tarhan vieressä. Harri pääsi vihdoin tutustumaan lähemmin näihin uusiin ystäviin, kun ylettyi turvallaan kavereihin laidunlankojen välistä. Winnietä ei kuitenkaan voita mikään - Harri on ominut ponin itselleen. Maastolenkeiltä palattaessa Harri ilmoittaa aina iloisesti saapumisestaan ponille ja tamma vastaa kirkkaalla hirnunnalla.

Harrin laidunlohkolle pitää kulkea Winnien lohkon läpi. Kun toin ruunaa Winnien puolen läpi, pysähtyi tämä määrätietoisesti Winnien kohdalle ja ryhtyi kyselemättä rapsuttelemaan. Siinä nuo aikansa rapsuttelivat sulassa sovussa ja heräsi ajatus kaverusten pärjäämisestä samalla laitumella.
Koska Harri on symppis ja chilli kaikkien kaveri, päätettiin yrittää kaveruksia samalle laitumelle. Portit kahden laitumen välillä jätettiin auki, jotta hevosilla olisi mahdollisuus pysytellä halutessaan kauempana toisistaan. Tilaa olisi myös kirmata karkuun, mikäli homma äityisi uhitteluksi. Harri tosin onneksi on niin reppana, ettei se kyseenalaista juurikaan toisten hevosten johtajuutta, vaan kyselemättä väistää ja korkeintaan käy korvat tötteröllä kyselemässä itselleen rapsuttelukaveria.

Niin vain Harri sai itselleen juhannusheilan. Ihastuttavan vaalean neidon, joka vastaa rapsutuksiin ja nyhtää sulassa sovussa heinää kylki kyljessä. Lämmitti niin kovasti sydäntä nähdä tuo ruuna elämässä kunnollista hevosen elämää! Tuo ruuna jos kuka oli onnellinen.4 kommenttia

 1. Varmasti mukavaa hevosille kun pääsivät samaan tarhaan. Harri selkeästi yrittikin sanoa teille että "hei toi poni on kiva, miks mä en pääse sen kanssa samaan tarhaan??" Hyvää juhannusta muuten sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunperin oletuksena oli, että hevoset laiduntavat omilla lohkoillaan, koska Winnie on melkoisen temperamenttinen tamma ja johtajuuskahinoissa voi kaiviot viuhua. :) Kolmen viikon vierekkäin elelyn jälkeen tilanne näytti siltä, että hevoset uskaltaisi päästää samaan tilaan ilman pelkoa suuremmista kahinoista. Hevosten suhde on nyt kyllä aivan eri tasolla kuin kuukausi sitten! Jatkossa kaverukset saavat varmasti oleskella yhdessä kentällä, jossa on tilaa riekkua ja hakea tarvittaessa omaa tilaa. :)

   Poista
 2. Miten teillä meni Winnien kanssa Loimaan estekisat? Meinaatko tehdä postauksen kisoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan ehtinyt vielä päivittää tuloksia kilpailukalenteriin, mutta 80 cm radalta kerättiin 8 virhepistettä ja 90 radalta 4. :) mulla ei ole kisoista mitään kuva-tai videomateriaalia niin postaus jää kirjoittamatta :(

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat