maanantai 20. heinäkuuta 2015

TR 2-tason koulukilpailut

Tulipa sitten ratsastettua ensimmäinen 2-tason startti! Olosuhteet ei aivan olleet meidän puolellamme, mutta ihan kivasti kuitenkin selvittiin. Harri oli melkoisen haastava ratsastaa koko alkuviikon ja kisoja edeltävä päivä sekä yö kului ystävän häissä kaasona. Ihan hirmuisen paljon ei tullut siis nukuttua ennen kisoja, mutta sentään sain itseni hereille ja raahauduttua kisapaikalle.

Stressiä ja kisajännitystä lievensi huomattavasti se, että kilpailut olivat meidän naapuritallissa. Ympäristö oli siis tuttu eikä hevosta tarvinnut lähteä kuljettamaan trailerilla kisapaikalle. Sain rauhassa varustaa ja letittää Harrin ja ehdin hyvissä ajoin verryttelemään.


Ohjelmana oli helppo C:2, koska saatuani D luvan kuntoon, oli helppo B- ja A luokat jo täynnä. Näissä olosuhteissa helppo C oli kuitenkin juuri oikea rata meille, kun ratsastus ei ollut oikein sujunut. Verryttelyssä Harri oli kuitenkin yllättävän hyvä; vaikka verryttelykentällä oli samanaikaisesti pitkälti jopa toistakymmentä ratsukkoa, kykeni Harri kuitenkin rauhoittumaan ja keskittymään omaan tekemiseensä. Verryttelystä lähdin radalle hyvällä fiiliksellä, hevonen oli hyvin avuilla.

Toisin kuin kaikissa kilpailuissa aikaisemmin, ei näissä kisoissa päässyt valmistautuva ratsukko verryttelemään radan päätyyn odottelualueelle, vaan koko kilpailukentälle pääsi vasta, kun oli oman suorituksen vuoro. Ehdin hädin tuskin kiertää kilpailuradan ravissa, kun sain jo luvan aloittaa radan. En ehtinyt ratsastaa Harria rennoksi ennen suoritusta, mikä kostautui radan alkuvaiheessa.

Harri oli hätäinen ja kipitti, eikä tahti säilynyt koko ajan tasaisena. Suustaan se oli kuitenkin melko kevyt ja ratsastettavissa. Yleisesti koko rata sujui ihan kivasti; Harri suoritti kaikki vaaditut tehtävät, eikä varsinaisia kömmähdyksiä käynyt. Ainoa mikä jäi harmittamaan, oli viereisen kilpailukentän laidalla tapahtunut liikehdintä. Harri kyttäsi viltteihin kääriytyneitä liikkuvia tuomareita sekä pitkässä sadetakissa lepattavaa pisteidenlaskijaa/lähettiä tmv niin, että hypähti radan lopulla ravista laukalle asti. Tuosta tottakai tippui pisteitä, minkä vuoksi jäätiin niukin naukin tavoiteprosenttien alle; tuloksena 59,55 %.

Tällä tuloksella sijoituksemme oli 6/19, eli jäimme ensimmäisiksi ei-sijoittuneiksi. Ihan kohtuu tulos kuitenkin ensimmäisistä aluekilpailuista! Nyt ohjelmassa onkin ankaraa treeniä ja ainakin kolmet koulukilpailut seuraavan kuukauden aikana.

Kuvista suuret kiitokset Emmalle sekä Idalle!


5 kommenttia

 1. Voi että kun harmitti nuo viikonlopun muut menot! ois ollu hienoa päästä todistamaan teidän starttia, mutta toivottavasti tämä ei kuitenkaan viimeiseksi jää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei huolta, ei tosiaan pitäisi jäädä meidän viimeisiksi kisoiksi! :D

   Poista
 2. Kuvat hämää, videossa näkyy totuus. Olen miettinyt, miten saatte sitä alle 60% kisoista, vaikka kuvista näyttää niin upealta. Hevonen kipittää minkä kerkeää ja tahti on ihan epätasainen. Eipä noissa teissäkään kovin kehumista ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli olisit vaivautunut edes lukemaan postauksen läpi, olisit saanut selville, että olen radan virheistä täysin tietoinen, koska ongelmat kipittämisestä ja epätasaisesta tahdista kirjoitin postaukseen auki. Kaikista kilpailusuorituksista on postauksissa myös aina videot, joten pelkkää tulossivua ja sen prosentteja saa ihmetellä ihan rauhassa.
   Onnekseni minulla on valmentaja, joka auttaa minua parempien ratojen ratsastamisessa. Häneltä saan myös rakentavaa palautetta ja huomiot myös niistä asioista, jotka ovat sujuneet hyvin.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat