keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kesäkuvia


Tässähän on postaustahti käynyt ihan hurjaksi, joka päivä tuppaa uutta tekstiä! Saa nähdä koska lukijaluvut romahtaa, kun porukka kyllästyy tähän jatkuvaan spämmäämiseen. Sunnuntaina alkaa vihdoin oikea kesälomakin, niin tahti tästä tuskin kovin paljoa hidastuu, kun on enemmän aikaa hengailla tallilla.

Tänään ratsastin vaihteeksi taas Ebyn, käytiin ratsastuskoulun isolla kentällä pyörähtämässä reilu puolisen tuntia. Pitkään aikaan en olekkaan saanut Ebenistä kuvia, kun niin usein ratsastan sen lyhyellä varoitusajalla. Kuvaajien kanssa sovin kuitenkin yleensä erikseen jo hyvissä ajoin. Noh, eiköhän tuostakin ruunasta ennenpitkää saada tuoreempia ratsastuskuvia.

Oma kenttämme oli varattu useamman tunnin putkeen (Hartsan kanssa joutuisin maksamaan erikseen naapurin kentän käytöstä), joten päätin lähteä tällä kertaa vain talutellen kävelylle Harrin kanssa. Otin hevosen liinan päähän ja jolkoteltiin rennosti joen vartta pitkin 40 minuutin kävelylenkki. Alunperin olin ajatellut tehdä maastakäsinjuttuja kentällä, mutta totesinpa, että samoja juttuja voi tehdä maastossakin. Vaadin Harrilta keskittymistä, mikä onnistuikin tänään oikein kivasti. H kulki nätisti vierellä löysässä narussa, vaikka vihreä ruoho olisi houkutellut kovasti tien pientareilla. Kiihdyttäessäni tai hidastaessani kävelyvauhtia Harri säilytti koko ajan saman välimatkan - se selkeästi seurasi liikkeitäni! Pysähdyksetkin sujui helposti. Hyvin kuunneltuaan Harri saikin haukkailla ruohoa ihan luvan kanssa.

Tästähän koko maastakäsittelyssähän onkin oikeastaan kysymys; koko touhun pitää olla sovellettavissa arkeen hevosen kanssa. Ei paljon mieltä lämmitä, jos hevonen kulkee maneesissa vapaana perässä, mutta taluttaessa käveleekin päälle tai repii vastakkaiseen suuntaan. Kivaa on myös, jos heppa antaa naruriimulla varustettuna silittää itseään roskapussilla, mutta hauskuus loppuu lyhyeen, jos samainen roskapussi saa aikaan pakoreaktion tullessaan vastaan lenkillä. Maastakäsittely ja luonnollinen hevosmiestaito on oikeasti todella käytännönläheistä, tai sen ainakin pitäisi olla. Mikäli koko homma on pelkkää "narun pyörittelyä", on koko hommasta pääidea kadoksissa.4 kommenttia

 1. Ei haittaa yhtään että postaat usein! :D
  Ulkoasu voisi olla vähän värikkäämpi ;)

  VastaaPoista
 2. Täytynee päivittää ulkoasua vähän kesäisemmäksi vähintäänkin bannerin osalta.. ;) Ensi viikoksi on suunnitteilla kuvauskeikka, joskos silloin saisin kesäisempää bannerimateriaalia!

  VastaaPoista
 3. Ihania noi Harrin käppäilykuvat :)

  VastaaPoista
 4. Mitä mieltä olet lämminverisistä ratsuina?

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat