keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Piruetteja ilta-auringossa


Tänään olikin taas astetta pidempi päivä, eipähän ainakaan ole tullut heitettyä tunteja vuorokaudesta hukkaan. Heräsin aivan luvattoman aikaisin siihen nähden, että on kesäloma ja aamukahvien jälkeen suuntasinkin salille. Salilta kotiin syömään ja töihin, töistä suoraan tallille ottamaan heppoja sisälle ja ruokkimaan. Olin ajatellut vain juoksuttaa Harrin, mutta Siru kaipasi tekemistä ja halusi tulla mukaani tallille, joten päätin sitten ratsastaa kuitenkin.

Koska päätettiin tehdä töitä, niin tehtiin sitten ihan kunnolla. Hartsa sai taas pitkästä aikaa kanget päähänsä ja suunnattiinkin kentälle työntekoon. Kello läheni varmaan puolta yhdeksää kun kiipesin ratsaille, eikä tuollaiseen aikaan enää olekkaan mitään ruuhkaa kentällä. Saatiin olla ihan rauhassa niin muilta hevosilta kuin mopopojiltakin!

Verkkailun jälkeen ratsastin vähän väistöjä, avoja ja sulkuja. Kaikki sujui oikeastaan ihan yllättävän hyvin! Harri väisti paljon normaalia suorempana ja helpommin, pienemmistä avuista. Tuntui, että pohjeavut menivät kerrasta läpi. Avotkin sujui mukisematta ja sulkujakin saatiin ihan kivoja pätkiä. Olin oikein tyytyväinen! Näitä tehtiin tällä kertaa vain käynnissä ja ravissa, laukkatyöskentely jätettiin vähän vähemmälle.







Laukkaa pyöritin molempiin suuntiin ympyrällä lyhentäen ja kooten. Harri olikin hurjan hyvin taas avuilla ja saatiin aikaiseksi jotain puolikkaan laukkapiruetin suuntaista. Harri pystyi varsin hyvin paikoillaan ja säilytti laukan pyörähtäessään takajalkojen ympäri niiden kuitenkin polkiessa laukkaa. Tämä pitäisi saada joskus videolle!

Harri oli hurjan hyvä tänään ratsastaa, vaikka eilinen olikin vapaapäivä. Omaan ratsastukseeni taas olin kaikkea muuta kuin tyytyväinen, tuntui että räpelsin hirvittävästi kaikkea ylimääräistä ja könötin kaksinkerroin hepan selässä. Ja no, siltä se vähän näytti kuvissakin. Olisi taas aika päästä valmennukseen, että jaksaisi itsekin vähän tsempata.


Kun kerran avut meni omasta ratsastuksesta huolimatta niin kivasti läpi, en jäänyt turhia hinkkailemaan enää kentälle. Harri sai hengähtää ja suunnattiin pellolle hetkeksi ravailemaan ja ottamaan pari laukkapätkää. Harri niin tuntuu nauttivan, kun edessä aukeaa pitkä baana ja laukassa ei tarvitse jo heti ensimmäisen askeleen jälkeen miettiä hidastamista tai kääntämistä. Kivaa oli taas varmasti molemmilla! Aikaakin vierähti niin, että Hartsa pääsi jatkamaan iltaheiniään vasta lähempänä puoli kymmentä illalla.

Siru räpsi hurjan määrän kivoja kuvia, enkä saa mahdutettua kaikkia samaan postaukseen, joten postailen peltokuvat erikseen vielä myöhemmin. :) Kaveri lupautui tulemaan mukaan kuvaamaan myös ensi viikon estevalmennukseenkin, joten saadaan taas Aksun loikkimisestakin kuvia. :)























































































































































































2 kommenttia

  1. Vau ompa upea hevonen! :') löysin sun blogin kun aloin piirtämään hevosta ja sun piirtovideosta oli paljon apua! yksi lukija lisää :)
    http://vilmannelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt! :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat