lauantai 20. heinäkuuta 2013

Päivä päivältä parempi



Moona tuli eilen mukaani tallille kun ratsastin Taavin. Moonalla on vuokrahevonen meidän naapuritallissa, niin kuvaillaan usein päittäin - molemmat saa kuvia ja molemmat on tyytyväisiä. :) 

Mentiin Taavin kanssa kentälle, jossa olikin kokonainen esterata jonkun valmennuksen jäljiltä. Varsinaiseen kouluratsastukseen kentällä ei oikein ollut tilaa, kun koko ajan edessä oli väisteltäviä esteitä ja puomeja. Päädyin siis verkkaamaan rennolla tuntumalla kaikissa askellajeissa erilaisilla kaarevilla urilla ja työskentelemään esteillä, kun ne kerran oli niin tyrkyllä. 

Moona laski esteet pikku kavaleteiksi, korkeimmillaan varmaan puoleen metriin. Tuntui hassulta "hypätä" pikkuesteitä niin isolla hevosella; Winnielle kun tuo 50 senttiäkin jo oli ihan varteenotettava este. Taavi isona estehevosena taas tuntuu siltä, että se pääsee vielä metristäkin yli ravissa. 

Kavalettitehtävät toimi hyvin laukan säätelyn treenaamiseen. Sopivan reippaassa laukassa askeleet osuivat kavaleteille hyvin ja kavaletin ylitys osui sopivasti laukka-askeleeseen. Taavi oli super mukava ratsastaa; reipas, mutta hyvin kuulolla. Hevosesta kyllä huomasi, että se on elementissään esteillä! 

Lopuksi ravailin vielä harjoitusravissa tehden paljon suunnanmuutoksia ja temponvaihteluita. Taavi rentoutui varsin kivasti ja tuli pehmeäksi kädelle. Jalustimet taisi olla vähän turhan lyhyet koulutuuppaamiseen, kun tuntui, etten pysty istumaan ja mukautumaan liikkeeseen kunnolla. Ainakin osittain tuosta syystä jäin ehkä ratsastamaan Taavia vähän alitempoon, kun se saisi liikkua reippaasti eteen myös silloin, kun se myötää kädelle. 

Tänään käyn tallilla töiden jälkeen ja treenaan Taavin kanssa vähän maastakäsin. Sovittiin hevosen omistajan kanssa, että saan puuhailla Taavin kanssa vapaasti aina kun haluan; saan treenata maastakäsinjuttuja, käydä kävelylenkeillä ja vaikka ohjasajaa. Jatkossa siis luvassa taas aktiivisempaa ja monipuolisempaa postausta. :) 

PS. Huomatkaa uudet housut! Olin kovin tyytyväinen itseeni kun vihdoin löysin harmaat ratsastushousut - ja katsokaa, ne näyttääkin aivan sinisiltä. -.-










































































6 kommenttia

  1. Kivapostaus!:)

    esteratsastajanmatkassa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Saat taavin menee niin upeesti!
    Oot muutes tosi kaunis! Ja taavi on komee :)

    VastaaPoista
  3. Ihana et on alkanut sujumaan hyvin:) Ja superkiva, että saat tehä muutakin kun vain tuupata kentällä. Kivaa vaihteluahan se on aina molemmille, paljon tsemppiä teille jatkoon :)

    VastaaPoista
  4. Meno alkaa näyttää tosi hyvälä! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  5. Miten korkee Taavi on? Sä näytät tosi pieneltä sen selässä :) ja mä en tarkota tätä mitenkään pahalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taavi ei ole edes mikään hirvittävän iso, varmaan jotain 160 ja 165 väliltä. :) Oon itse vaan 159 pitkä niin näytän kääpiöltä vähänkään isomman hevosen selässä ;)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat