perjantai 25. marraskuuta 2011

shopping & testing

Edelleen saa heittää kysymyksiä poneihin tai minuun liittyen kysymyspostausta varten!

Käytiin maanantaina kaveriporukalla kiertelemässä vähän hevostarvikeliikkeitä. Suomen Ratsutarvikkeesta mukaan tarttui Winnielle vaaleanpuna-harmaa naruriimu maastakäsintyöskentelyä varten. Olen jo pitkään etsinyt naruriimua, mutta joko ne on olleet tosi kalliita tai järkyttävän ruman värisiä. Tämän riimun sain kympillä.

Ajeltiin vielä Kotimäelle Börjesille, mistä löysin ihanan musta-lilan huovan. En kuitenkaan ostanut huopaa kun onnistuin puhumaan itselleni järkeä - kaappi tallilla pursuaa jo ties minkä värisiä huopia joiden käyttöastekkin on todella matala. Julilla olen päässyt ratsastamaan viimeksi varmaan 12 viikkoa sitten ja Winniellä ratsastan kerran viikossa - eiköhän siihen tarkoitukseen riitä ne huovat mitä kaapissa jo on. Huovan sijaan käteen jäi pinkki-harmaa juoksuusliina - myöskin käytettäväksi Winnien kanssa maastakäsintyöskentelyssä. Pidemmälle narulle on ollut tarvetta, kun tavalliset parimetriset narut meinaa välillä jäädä lyhyeksi etenkin jos poni päättää singahtaa johonkin suuntaan. Pitkän narun avulla on myös helpompi vahvistaa ponille käsitystä siitä, että ihmisellä on oma tila, johon se saa tulla vasta kutsuttuna. Lyhyen narun kanssa hevonen on ollut pakko pitää aivan vieressä.

Winnie on päässytkin testailemaan yhdistelmää jo tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Tiistan maastolenkillä, keskiviikon juoksutuksessa ja torstain agilitytreeneissä naruriimu todisti ylivoimaisuutensa - se toimii voimakkaammin kuin riimu, mutta hellemmin kuin kuolain suussa. Maastoreissu sujui ravailuineen täysin ongelmitta, juoksutus ilman yhtäkään pukkia ja singahdusta ja agi taas paremmin kuin viime kerralla, tiedä sitten oliko uudella riimulla tekemistä viimeisimmän kanssa ;) Tällä kertaa poni oppi nousemaan lavan päälle ihan itse ja tamma myös lopulta käveli pressun yli. Renkaaseenkin saatiin tällä kertaa molemmat etujalat!

Lisää shoppailua on tehty netissä. Hööksiltä on tilattu viime viikon puolella Julille kulkussetti tonttuilua varten. Kaveri tilasi samassa tilauksessa hiihtoratsastusvaljaat, joita toivonmukaan saadaan kokeilla Julin kanssa. Saa nähdä mitä siitäkin tulee! ;) Ainakin viime vuonna ison tammalaitumen ympäri lanattiin reitti ratsastusta varten, rata olisi taas aivan mahtava hiihtoratsastusta varten!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat