keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Miten menee, Winnie?

Winnie on ehtinyt asustaa maalaismaisemissa kolmisen viikkoa. Olen saanut tasaisin väliajoin ponipäivityksiä niin facebookiin kuin puhelimeenikin - Winnie on päässyt tarhaamaan laumassa suokki -Jipon ja Apo -shettiksen kanssa, ponilla on käynyt hieroja, maastoilua on harrastettu ahkerasti ja mikä uskomattominta, Winnie on valunut lauman arvojärjestyksessä Jipon alapuolelle! Tuo kovapäinen tamma väistää suomenhevosta, joka tulee hätyyttelemään blondia heinäkasalta!Vihdoin pääsiäismaanantaina pääsin itsekin tervehtimään ponia. Siellä se hengaili tarhassa kahden ystävänsä kanssa ja näytti elämäänsä kovin tyytyväiseltä. Maalaiselämä on tehnyt tamman pääkopalle taas ihmeitä - kahden vapaapäivänkin jälkeen se on kuulemma malttanut lähteä rauhassa käyntimaastoon. Maastoon suunnattiin tänäänkin - sain vapauden valita ratsuni ja päädyin Winnieen. Kaatumisen jälkeen ei jännittänyt kiivetä tuon tamman selkään, sillä luotan siihen kyllä. Kaatuminen oli vain huonoa tuuria ja se olisi voinut sattua minkä tahansa hevosen kanssa. Hyppääminen on edelleen jännittävää, mutta Winnietä ei ole syytä jännittää.Teimme Winnien ja Jipon kanssa vajaan tunnin käyntilenkin lähimetsissä ja hiekkateillä. Tällaisen lenkin jälkeen ei oman tallin kaupunkimaastoilua voi enää edes kutsua maastoiluksi! Lenkin aikana suurin vastaantulija taisi olla sorsa, joka lehahti pusikosta lentoon ja aiheutti reissun ainoan pienen säikähdyksen, johon Jippo taisi reagoida vielä Winnietä suuremmin. Eipä tarvinnut väistellä jalankulkijoita tai jännittää vastaan tulevia rekkoja!


Lenkin jälkeen sain lähteä hyvillä mielin kotiin. Ponista on helpompi olla erossa, kun tietää sen olevan aivan super onnellinen. Sitäpaitsi aika kuluu kuitenkin vikkelää - kohta on jo juhannus ja tuntuu siltä kuin poni ei olisi missään käynytkään.


1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat