sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Vastauksia!

Onks sulla jotain tavotteita Julin tai jonkun muun hepan kans ens kaudelle? :) Esim. kisoja tai jotain luottamus-juttuja?
Näillä näkymin päästään Julin kanssa kilpailemaan muutamiin tallin seurakisoihin plus esteiden rataharjoituksiin. Kisojen ja rataharkkojen osalta tavoitteena olisi saada toinen puhdas rata 70 cm luokasta ja koulun osalta saada korjattua pieniä virheitä heC luokassa. Tavoitteita prosenttien suhteen ei ole, vaan tahdon olla tyytyväisempi omaan suoritukseeni. Tosin mikäli saan mieltä painavat asiat korjattua, pitäisi niiden vaikuttaa myös pisteisiin positiivisesti :) Muiden ponien kanssa ei ole tavoitteita tälle kaudelle, kun Eltonin kanssa en uskoakseni pääse kilpailemaan.
Yleisesti tavoitteena Julin kanssa olisi kehittää meidän luottamussuhdetta. Haluaisin olla Julille ihminen johon se voi luottaa ja joka toimii sen kanssa enemmän tasavertaisessa suhteessa. Juli kun on luonteeltaan vähän "autistinen", eli sitä on helppo kuljettaa perässä sinne mihin ihminen haluaa. Tavoitteena olisi saada suhde siihen kuntoon, että Juli olisi itse enemmän aktiivinen ja toimisi mun kanssa vuorovaikutuksessa :)


Muistako et olisit joskus pelännyt hevosen/ponin selässä?
Nyt kun yritän muistoja kaivella niin nämä tilanteet on kyllä olleet harvassa. Silloin ainakin pelkäsin, kun olin tippunut Julilta kolmesti sen ryöstettyä ja pukiteltua. Tästä tarkempaa kuvausta aikaisemmassa postauksessa "Top 5 kamalimmat hetket Julin kanssa" :)  Toinen kerta kun muistan pelänneeni, oli Lucky-ponin selässä, kun tämä tiputti mut kahdesti tunnin aikana hyppimällä kuin paraskin rodeoponi. Tässä rytäkässä mursin myös selkäni, minkä takia jännitin sairasloman jälkeen vielä pomminvarmojenkin ponien selässä.

Minkä ikäinen olit,kun aloitit ratsastuksen?
Aloitin ratsastuksen ala-asteen loppupuolella kun olin täyttänyt 11. Muistatko keitä muita uimareita oli sun kanssa samassa ryhmässä silloin, kun uit Raisussa jos valmentajaa et muista?
En muista.

Tavoitteita ratsastuksen suhteen tulevaisuudessa?
Tavoitteista Julin kanssa onkin tuossa ylempänä. Pelkästään ratsastuksen suhteen tavoitteet on nyt vähän hakusessa. Toki tavoite olisi kehittyä sekä koulussa että esteillä, mutta tällä hetkellä en ehdi käymään tunneilla ollenkaan, toisin kuin aikaisemmin suunnittelin. En siis voi kovin suuria odottaa kehityksen kannalta kun ratsastan vain itsekseni. 
Jos katsotaan kauemmas tulevaisuuteen, niin tavoitteena olisi kehittyä esteillä  90-100 luokkiin valmiiksi ja koulupuolella vahvasti heB tasoiseksi. En siis tahdo vain selviytyä heB radasta jotenkuten, vaan tahdon pystyä ratsastamaan melkein minkä tahansa hevosen pyöreäksi peräänantoon ja tasaiseksi.

Aiotko ottaa vakiotunnin Pedantista?
Tarkoitus oli käydä tunneilla vain satunnaisesti hyppäämässä, mutta tällä hetkellä ei ole aikaa edes siihen. Vakiotuntia en halua, koska rahat ei riitä sekä tuntiin että vuokraponiin, ja tahdon mielummin ratsastaa itsenäisesti vuokraponilla useamman kerran viikossa, kuin käydä kerran viikossa tunnilla. (Jossa hevonen mahdollisesti vaihtuu joka tunti eikä kilpailemaan pääsemisestä ole takeita.)

Onko sulla paljon Kingslandin vaatteita?
Ei nyt mitenkään hirveästi. Nopeasti laskettuna taitaa olla kaksi hupparia, toppaliivi ja pipo.

Aijotko joskus ostaa Julitan ?
Mikäli se vain on mahdollista niin tottakai :) Tällä hetkellä en pysty ponia ottamaan itselleni kun en tiedä missä kaupungissa opiskelen vuoden kuluttua (ponia voisi olla todella hankala kuljettaa mukaan esimerkiksi lappeenrantaan) enkä opiskelujen vuoksi pysty käymään töissä, jotta voisin tienata rahaa ponin ylläpitoon. Eli Julin osto tulee ajankohtaiseksi aikaisintaan vuoden kuluttua, mahdollisesti paljon myöhemmin.

...Tai jonkun toisen hevosen?
Jos hevosen ostan niin se on kyllä Juli :) Tosin jos hevosen ostaminen tulee ajankohtaiseksi vasta niin myöhään, että Juli on jo siirtynyt vihreämmille laitumille, ostan varmasti jonkun muun hevosen. 

Haluaisitko päästä kilpailemaan kunnolla alue-kisoja?
Haluaisin! Tosin tällä hetkellä se ei ole mitenkään mahdollista. Tarvitsisin vuokra/ylläpitohevosen jolla saisin kilpailla ja lisäksi pitäisi valmentautua viikoittain ja sitten kiertää niissä kisoissa. Tämä kaikki maksaa mielettömän paljon ja vie aikaa, joten tämä ei ole mahdollista ainakaan tällä hetkellä. Toisaalta olisin kyllä tyytyväinen pelkkiin seurakisojen kiertämiseen, mikäli sellainen olisi mahdollista jotenkin. Aluekisojen kiertäminen siis ei ole ajankohtaista vielä piiiiiiitkään aikaan, sillä siinä vaiheessa kun  rahaa olisi aluekisojen kiertämiseen (vuokrahevosen maksamiseen, valmennusten maksamiseen, kisamaksujen ynm maksamiseen), rahat riittävät myös Julin ylläpitoon, mikä on minulle tärkeämpää kuin kisaaminen.

Onko sulla aluelupaa?
Ei ole. Tämän pystyi varmaan päättelemään jo edellisestä vastauksesta :)

Kuinka kauan olet ratsatanut?
Aloitin 11-vuotiaana, eli nyt taitaa olla yhdeksäs vuosi menossa :) Tai no, tuosta 9 vuodesta olen ratsastanut vain muutaman. Suuren osan ajasta olen vain ratsastellut (=eli olen käynyt jollain yleistunneilla tai en tunneilla ollenkaan, enkä ole pahemmin kehittynyt suuntaan enkä toiseen.)

Tavoitteita Elttonin kanssa?
Tähän on hankala vastata nyt kun en ole tunneille päässyt enkä tiedä koska tulen ehtimään. Tällä hetkellä olen vähän solmussa koko vuokraponin kanssa, kun hommat ei toimi niin kuin toivoisin, enkä ehdi tunneille jotta valmentaja voisi korjata ongelmia. Tavoitteena olisi saada poni liikkumaan oikein päin ja samalla etenemään tarpeeksi reippaasti. Viimeiset 2 tai 3 viikkoa ollaan tapeltu saman ongelman kanssa, mutta en tiedä miten hyvin pystyn ilman opetusta työstämään tätä ongelmaa.


Jäikö jokin asia mietityttämään?
Jos et saanut vastausta mieltäsi askarruttaneeseen kysymykseen, kommentoi kysymyksesi tähän postaukseen! Kysymyspostauksia tulee tasaisin väliajoin, joten vastaan kysymykseesi seuraavassa kysymys-vastauspostauksessa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat