sunnuntai 18. syyskuuta 2011

LOSER OF THE YEAR!

Jepa jee, tässä teille taustamusiikkia! Napsauttakaa soimaan ja antakaa biisin luoda mukavaa tunnelmaa lukemiseen :)


Tänään siis oli ne rataesteharjoitukset, joihin lopulta pääsin sitten osallistumaan Julilla. Alunperin meidät oli ilmoitettu 50 cm luokkaan (öö miksi??) mutta onnistuin vaihtamaan lähtöjärjestystä niin, että päästään hyppäämään viimeisinä 60-70 rataa. No lopulta hypättiin kuitenkin toisessa verkkaryhmässä, kun Julin piti ehtiä yhdeksi alkeistunnille.

Verkka sujui tosi hyvin - Juli eteni esteille ihan hyvin, hyppäsi mukisematta okserit ja pystyt. Viimeksi poni kielteli verkassa, mutta tänään sujui ehkä 65 cm okseri ja 70 cm pysty - verkkaesteet mukisematta. Mietin että hyvinhän tämä menee, paremmat lähtökohdat radalle kuin viime kerralla, jolloin rata sujui parhaiten ikinä.






Radalle lähdettiin reippaassa laukassa, eka pysty puhtaasti yli. Radalla toisena oli tämä samainen okseri jota oltiin hypätty muutaman kerran verkassa, mutta nyt sen ylittämisestä tulikin aivan mahdotonta. Juli eteni hyvin, toin sen esteelle suorassa ja askeleetkin tuntui osuvan hyvin. Mutta kun ei niin ei. Juli veti liinat kiinni, veti toistamiseen, kolmannen kerran, taisi neljännenkin kerran vielä kieltää ennen kuin meni yli. Kolmosesteelle suunnattiin vasemmassa laukassa (Julille helpompi suunta), mutta pienen pieni kapea este aikoi taas syödä pienen lihavan ponin. Voi hyvää päivää, meinasi huumori loppua kesken. Tätä samaista pikku pystyä kun ollaan hypätty useasti aikaisemmin ja vielä paljon korkeampana. Tälle tuli kieltoja ihan mieletön määrä, ehkä 5 ellei enemmänkin? Julilla taisi hajota pää hommaan ja vikalla kerralla neiti päätti jarruttaa ja pukittaa typerän kuskin alas. Enpä ole koskaan ennen tullut Julilta esteillä alas!

Matka jatkui käynnissä pelkkien puomien yli ja TAAS seuraavalle pystylle (jota oltiin tultu verkassa) kielto, toinen ja kolmas. Neljännellä kerralla yli ja vitosesteestä ekalla yrittämällä yli.

Seuraavana oli vuorossa sarja 1 laukka-askeleen välillä. Sarjan a-osa oli matala, eikä b osakaan tainnut olla ihan täyttä 70 senttiä. Oli se taas niin hemmetin vaikeaa päästä ekasta osasta yli, tälle tuli pari kieltoa. Sarjalta edettiin vihdoin vikalle esteelle, joka menikin ekalla yrittämällä yli.

VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ, saanko kysyä mikä neidin ahteria tänään kaiveli niin kovasti?! 6 vuotta olen ponilla ratsastanut ja hypännyt, eikä KOSKAAN ikinä never ole ollut näin hankalaa tuo hyppääminen! Kiellot ei johtuneet esteiden korkeuksista, kun samaiset esteet sujui verkassa vallan mainiosti ja yksittäisiä esteitä ollaan hypätty paljon isompanakin. Esteet ei myöskään olleet mitenkään pelottavia, Julin kanssa ollaan moneen moneen kertaan koluttu kaikki tallin erikoisesteet läpi. Oliko poni väsynyt? Tuskimpa. Se oli mennyt yhden ristikkoluokan ravissa läpi ennen meidän suoritusta. Edellisenä päivänä se oli käynyt vain maastossa.  Ilmeisesti homma ei tänään vain kiinnostanut, en osaa sen enempää psykologisoida sitä mitä pienen ponin tyhjää kumisevassa päässä tänään tapahtui - vai tapahtuiko yhtään mitään.



Videomateriaalia suorituksesta on ja se tulee jossain vaiheessa tännekkin pällisteltäväksi ja hyväksi "älä tee näin" -esimerkiksi. En vain saa konettani pyörittämään videoita vielä, eli jonkin aikaa voi mennä ennen kuin saan homman toimimaan. Siihen asti saatte tyytyä kuviin.

Kuvista kiitos Verkulle ja Viiville! Ja videoimisesta suuren suuri kiitos Liinalle, Liinan taidonnäytteitä näette kunhan saan videot toimimaan.. :)

2 kommenttia

  1. blogissani on tunnustus sinulle :)

    VastaaPoista
  2. http://lottaad.blogspot.com/2011/09/13-iltatalli-ja-blogitunnustus.html
    -blogitunnustus sinulle ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat