sunnuntai 29. lokakuuta 2017

HIHS 2017 kuvina

Koin jälleen olevani etuoikeutettu, kun sain mahdollisuuden lähteä Helsinki International Horse Showhun Playsson.netin puolesta. Pääsin koko viikonlopuksi seuraamaan huippuratsastusta aivan aitiopaikoilta ja imemään itseeni tapahtuman intensiivistä tunnelmaa ja nauttimaan pitkästä aikaa valokuvaamisesta. Suuri osa viikonlopusta kuluikin areenan reunalla kameran kanssa notkuen. Samassa toki iski pieni epätoivo ja kateus ammattikuvaajien kuvauskalustoa kohtaan - kunpa olisi hieman ylimääräistä rahaa kameraan laitettavaksi..!Vaikka tapahtumassa esteratsastus onkin suuressa osassa, pääsin iloitsemaan myös kouluratsastustarjonnasta. Erityisen ilahtunut olin väliaikaohjelmien miniklinikoista, joilla huippuvalmentajat onnistuivat antamaan ajateltavaa hämmästyttävän lyhyessä 15 minuutin ajassa niin koulussa kuin esteilläkin. Esteratsastuksen olympiamitalistin Peder Fredricsonin klinikasta voi lukaista artikkelin portaalista.

Inter-tason kouluratsastusta pääsee seuraamaan hirmu harvoin ja silloinkin täytyy varta vasten lähteä Turusta kauemmas kisapaikalle. HIHSissä pääsin juuri sopivissa määrin ihastelemaan aivan liian helpon näköisiä piruetteja ja sarjavaihtoja.
Täytyy myöntää, että olen hirvittävän huono seuraamaan esteratsastusta. Nautin itse hyppäämisestä ja kilpailemisesta, mutta koska hyppäämiseni on niin harrastelua, en jaksa useinkaan innostua kilpailuiden seuraamisesta. Täydessä jäähallissa 140-160 senttimetrin ratojen seuraaminen oli kuitenkin kutkuttavaa, kun ratsukot joutuivat viemään osaamisensa äärimmilleen. Pienempien ratojen seuraamisesta varmasti oppisin pienten luokkien hyppääjänä enemmän, mutta näissä kilpailuissa viihdearvo oli kohdillaan.

Sunnuntaina ratsastettu World Cupin osakilpailu oli tunnelmaltaan erityisen intensiivinen, kun täysi jäähalli eli suorituksissa täysillä ratsastajien mukana. Ratojen viimeisillä esteillä saattoi kuulla yleisön pidättävän hengitystään! Yleisöä kehui myös luokan voittoon ratsastanut Jur Vrieling pressitilaisuudessa palkitsemisensa jälkeen.

Tämän vuoden HIHS oli minulle vasta toinen, mutta jäin jo innolla odottamaan taas seuraavaa. Päälimmäiseksi viikonlopusta jäi ylpeys siitä, että meillä on Suomessa näin iso ja hieno tapahtuma, jossa on mahdollisuus järjestää jopa World Cupin osakilpailuja!


6 kommenttia

 1. Varmasti mahtavaa päästä seuraamaan upeaa ratsastusta ja upeita ratsukkoja!
  Onko kuvat sinun ottamiasi? Joka tapauksessa, ne ovat upeita!

  VastaaPoista
 2. *Fredricson, ei Fredrikson :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos korjauksesta! Kovin olen yrittänyt olla tarkkana nimien kanssa, mutta aina ei onnistu. :D

   Poista
 3. Varmaan pakko lähteä ensi vuonna paikanpäälle katsimaan, kun kuulostaa ja näyttää niin kivalle! Tänä vuonna seurailtiin vaan liven kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä ehdottomasti suositella! Pitkään vältin tapahtuman itsekin, mutta vihdoin kahtena vuonna paikalle päässeenä täytyy todeta, että tunnelma hallilla on aivan eri kuin kotisohvalla. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat