maanantai 27. maaliskuuta 2017

Lahjattomat treenaa, me siis ollaan ihan lahjattomia!

Veikka on joutunut töihin. Veikka osallistuu viikon kuluttua koulukilpailuihin, halusi sitä tai sitten ei. Tavoitteena on ensisijaisesti selvitä kilpailutilanteesta kunnialla kuskin maastoutumatta, mutta vieno toive ja toissijainen tavoite olisi suorittaa rata hyväksyttävin pistein noin 60 prosentilla. Saa nähdä onko tavoitteet aivan ylimitoitettuja kumpainenkin, mutta kartutetaanpahan ainakin kilpailukokemusta! Mikäli vain tähdet ovat sopivasti kohdillaan, pitäisi tavoitteet olla täysin saavutettavissa helppo B radalla.Raahasin kouluvalmentajani Essin Veikan luo valmistelemaan meitä tuleviin kilpailuihin. Valmennuksessa päästiin hiomaan pääasiassa ponin ratsastettavuutta; suoruutta, takaosan aktiivisuutta ja etuosan keveyttä. Ongelma tuntui sijoittuvan taas oikeaan lapaan. Rehellinen taipuminen oli työn takana, suoruus sen myötä hukassa ja paino vahvasti etuosalla. Temponvaihteluihin ja siirtymisiin keskittyvien tehtävien kautta Veikan ratsastettavuus parani huomattavasti. Avainasemassa oli minulle hirmu vaikea myötääminen; kun hevonen vihdoin reagoi oikein ja tulee hetkeksikin pehmeälle tuntumalle, en millään haluaisi höllätä ohjasta vaan pitää paketin vahvasti kasassa.
Torstaina tehty hikinen työ valmennuksessa tuotti tulosta ja lauantaina lähtökohdat työskentelylle olivatkin aivan erilaiset. Moona tuli seurakseni tallille kuvaamaan, kun ratsastin Veikan kentällä ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Yöllä oli ilmeisesti satanut, sillä kenttä oli melko märkä. Ratsastettavassa kunnossa pohja kuitenkin oli, mutta tuntui kuitenkin hidastavan Veikan menoa. Poni oli kaikin puolin hieman jähmeä; hitaan puoleinen reagoimaan apuihin ja hieman laiska kantamaan itseään ryhdikkäästi. Oikea lapa kulki kuitenkin hommassa mukana paljon torstaista paremmin ja fiilis ratsastuksessa oli aivan erilainen.

Vähitellen laukkahommien ja ravityöskentelyn myötä Veikka aktivoitui takaosastaan ja kykeni lyhenemäänkin ravissa säilyttäen aktiivisuuden. Jätin lopulta varsinaisen ratatreenin tekemättä ja keskityin tahdikkaaseen raviin, kevyeen ja rehelliseen tuntumaan sekä hyviin siirtymisiin - ne kun kuitenkin ovat avainasemassa kouluradalla.

Kilpailuissa suoritamme helppo B:0 radan, joka on Veikalle aika passeli ohjelma. Laukkaohjelma tuskin tuottaa ongelmaa ja käyntiosuudessa Veikan pitäisi saada loistaa. Raviohjelmassa haastavimmat osiot ovat keskiravit, joissa pitäisi saada askelta venymään tahdin rikkoutumatta, sekä alku- ja lopputervehdyksiin suoraan ratsastus ilman seinän tukea. Näitä kun päästään vielä hiomaan, niin ollaan aika valmiita kisadebyyttiimme. :)
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat