tiistai 12. huhtikuuta 2016

Viimeistelyhyppyjä kisoihin

Keskiviikkona onnistuin vihdoin hyppäämään taas pikkuponin kanssa, kun sain vanhan tallikaverin Sirun mukaani tallille. Olimme käyneet jo aikaisemmin Sirun vuokrahevosen luona uhmaamassa sääennusteita; koko iltapäiväksi oli luvattu sadetta ja vielä tallille saapuessamme vettä tuli lähes kaatamalla. Kun ehdimme hevosen kera tallista ulos, oli sade kuitenkin jo lakannut. Vastoin odotuksia pääsimme räpsimään kivoja kuvia ulkona maneesissa pyörimisen sijaan.


Vähitellen päivän myötä ilma kirkastui ja lopulta kun ehdimme MiniWinnien kanssa kentälle saakka, pilkisteli jo aurinko pilvien lomasta. Tästä tuli niin keväinen fiilis! Syksyisin ja märkinä Etelä-Suomen talvina kun sade ja loputon harmaus vain jatkuvat jatkumistaan päivästä toiseen kun pääsevät  kerran kunnolla alkuun.

Siru ahkerana ystävänä kantoi kentälle kolme pystyestettä. Ajatuksena oli ottaa muutamia hyviä hyppyjä himpun verran isommille esteille ja ratsastaa lyhyttä rataa. Viikonlopun kisoissa kun pitäisi ratsastaa kauden ensimmäinen 80 cm rata, joten lähdettiin hakemaan hyvää fiilistä ja uskoa siihen, että voidaan suorittaa tuon kokoinen rata helposti.
Hyviä hyppyjä poni tekikin, kunhan laukka saatiin pyörimään aktiivisesti. Muutama hyppy tuli esteiden juureen, jolloin tuli puomia alas, mutta kuskin kootessa itsensä alkoi homma taas luonnistua paremmin. Kerran onnistuin istumaan ponin kaulalla jättäessäni askeleet ratsastamatta pystylle, jolloin ainoa vaihtoehto ponille oli vetää liinat kiinni ja tehdä kuskille selväksi, ettei kyydissä voi vain nukkua.

Hyvä treeni ja hyviä hyppyjä, joiden pohjalta nokka kohti kisoja!

6 kommenttia

 1. Toi toisiks viimeinen kuva ja eka kuva, wau, tosi hienoja! Kivalla fiiliksellä vaan kisoihin, hyvin se menee:)

  VastaaPoista
 2. Hämääkö muutamat kuvat vai hyppääkö poni noin oikeeseen reunaan? Ratsastatko vielä harrilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että osassa kuvista kuvakulmakin hämää, mutta kyllä se on kuskin moka ratsastaa reunaan. :D Ei mitään vikaa siis ponissa, vaan kuskin osaamattomuutta ja huonoa teiden ratsastusta... :) Ratsastan kyllä Harria lähes päivittäin, nyt ei vain ole vähään aikaan sattunut kuvaajaa tallille niinä päivinä kun olen jotain "kunnollista" puuhaillut Harrin kanssa. Harri on kuitenkin nyt varhaiseläkkeellä jo ja tekee kevennetysti töitä, joten pääpaino meidän harrastamisessa on maastoilussa ja muussa kevyemmässä puuhastelussa. Eiköhän tässä tällä viikolla vihdoin saada Harrinkin kuulumisia blogiin saakka!

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat