sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Ruusukehai loikkimassa

Päästiin lähtemään taas entisen tallikaverin kyydissä estehyppelöihin MiniWinnien kanssa. Tällä kertaa suuntana oli Liedon Caprilap ponitallin 1-tason estekilpailut, joissa hypättiinkin kisojen isoimmat luokat, valtaisat 60-70 ja 80 cm. Luokkia oli ristikkoluokasta lähtien ja kilpailijoita oli enemmän kuin olen ikinä "pikkukisoissa" nähnyt; hirmuiset määrät ihania pieniä poneja ja pikkuratsastajia! Kahdessa isommassa luokassa olikin sitten jo isompiakin ratsuja ja ihan aikuisiakin ratsastajia. Miniponi taisi olla 80 cm luokan pienin osallistuja!Oletin ratojen olevan helppoja ja yksinkertaisia, koska kyseessä oli pienten luokkien kisat. Oletukseni osoittautui kuitenkin hyvinkin vääräksi, sillä jokaisessa luokassa oli eri radat. Lisäksi meidän hyppäämissämme luokissa oli vielä uusinnat, joten opeteltavaa riitti. Erityisen iloiseksi minut teki ratojen uusinnat, joihin oli suunniteltu useampia oikaisumahdollisuuksia teiden ratsastamiseen.

Käytiin Capritallilla noin vuosi sitten koulukilpailuissa Harrin kanssa ja muistelin, että kentän pohja oli melkoisen raskas. Nyt kenttä oli kostea sateiden jäljiltä ja sitä hoidettiin lanaamalla luokkien välissä, joten se ei hidastanut pienen ponin menoa aivan niin paljon kuin olin pelännyt. Muutamat kohdat kentällä olivat todella pehmeitä ja upottavia, mutta esteet oli saatu sijoitettua aika kivasti niin, ettei pehmeisiin kohtiin tullut hyppyjä.


Verryttelyssä Winnie tuntui hieman hitaalta ja löysältä, mutta se lähti kuitenkin pohkeesta eteen ja teki ihan mallikkaita hyppyjä. Radalle lähdin luottavaisin mielin ja pyrin ratsastamaan ensimmäisessä vaiheessa siistit ja pitkät tiet. Olisin saanut vaatia ponilta enemmän vauhtia, jottei niin monet hypyt olisi osuneet niin esteiden juureen. Uusinnassa meno olikin jo paljon sujuvampaa, kun ratsastin aktiivisemmin eteen. Reippaassa laukassa oli helppo tehdä pieniä teitä ja puikkelehtia esteiden väleistä, kun laukka ei kuollut käännöksissä. Taitavalla puikkelehtimisella poni suoritti puhtaan uusintaradan viisi sekuntia nopeammin kuin yksikään muu hevonen, joten poni ansaitsi tästä luokasta voiton! Ei mikään huono suoritus pikkuponilta! :) Sijoitus oli 1/19.


80 cm luokan verryttelyssä säästelin ponia ja tein muutaman onnistuneen hypyn molempiin suuntiin. Tämä sai luvan riittää ja poni sai kävellä odotellessaan omaa suoritusvuoroaan. Tämä rata lähti käyntiin sujuvammin kuin edellinen, vaikkei askeleet aivan jokaiselle esteelle täydellisesti osuneetkaan. Perusradan viimeisellä esteellä lopetin ratsastamisen ja jätin ponin yksin suorittamaan pientä ja helppoa pystyestettä. Tämä kostautui salamana ja poni räpiköi puomin etujaloillaan alas - kyllä harmitti! Olin jo niin kovin suunnittelemassa uusintaradan ratsastamista, mutta itseään saa vain syyttää. Kuskin mokailulla sijoitus oli lopulta 3/5, eli ei huono sekään. Nyt olisi kvaalit kasassa 90 cm luokkia varten! Eiköhän kuitenkin haeta vielä sujuvia 80 ratoja ja itsevarmuutta rimakauhuiselle kuskille ennen isompia luokkia.

Hyvillä mielin lähdettiin kilpailuista kotiin ja matkalla jo suunniteltiin kovasti seuraavaa reissua. Näillä näkymin seuraavat estekisat ovat ison Winnien kanssa parin viikon kuluttua ja pikkuponi starttaa seuraavaksi koulukisoissa!

Olitko kisoissa kuvaamassa ja sait meistä onnistuneita kuvia? Olisin kiitollinen kaikista kuvista, niitä voi lähettää sähköpostiini essimon12 (at) gmail.com! :)7 kommenttia

 1. Mäkin olin tänään kisoissa, menin 50cm radan :-D. Hyvin teillä näytti menevän! :-).

  VastaaPoista
 2. Juurikin nuo pikkiponit on kisoissa niitä jotka aina päihittää ne hevoset nopeemmilla ajoilla ;) mutta paljon onnea voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskonut Winnien pärjäävän nopeudessa, koska se ei ole sellainen räjähtävän nopea pikkuponi kuin monet muut. Tällä kertaa rata oli kuitenkin rakennettu uusintateiden osalta niin vaativaksi, ettei hevosilla olisi kaikista väleistä edes mahtunut puikkelehtimaan kovin helposti. :) Voitto irtosi siis pikkuruisilla teillä tällä kertaa!

   Poista
 3. Ai miniwinnie pääsi takas kotikulmille 😊 Onnea, hienot radat!

  VastaaPoista
 4. Käyn ite tuol tallil tunneilla ja oon kans huomannu et kentän pohja on aika pehmee ja täynnä kuoppia...Ja myöhäset onnittelut teille! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat