maanantai 21. heinäkuuta 2014

Hellepäivän hyppelöitä
Pääsin tänään taas pitkästä aikaa käymään Aksulla, pari viime viikkoa kun on jäänyt väliin ponin kengän puuttumisen ja oman flunssan takia. Nämä hullun kuumat kesäkelit ei kyllä suosineet esteiden hyppäämistä, mutta vähän nyt yritettiin kuitenkin.

Hyppäsin vanhaa tuttua tehtävää "se pyörii sittenkin" - helppo ja nopea koottava tehtävä kolmesta esteestä ja mahdollisuuksia eri asioiden treenaamiseen on loputtomasti. Kolme estettä tasaisin välimatkoin ympyrälle niin, että esteiden toiset päät ovat lähekkäin ympyrän keskellä. Jokaiselta esteeltä voi kääntää kumpaan tahansa suuntaan, jolloin vastassa on joko tiukempi käännös tai pidempi ja loivempi tie seuraavalle esteelle. Alkuun näitä voi tulla pitkillä ja loivilla teillä ja loppua kohden taas teitä voi lyhentää ja lyhentää loputtomasti, jolloin tulee treenattua uusintateiden ratsastamista ja vinoja lähestymisiä.

Alkuun Aksu kääntyi vasemmalle heikosti, mutta parani oikein todella paljon loppua kohden. Lopulta pystyin ratsastamaan hyviä uusintateitä, jolloin Aksu laukkasi aktiivisesti ja teki hyviä hyppyjä. Jäi hyvä fiilis!

Illalla käyn vielä puuhailemassa jotain kevyttä Harrin kanssa, luulenpa etten kiipeä selkään saakka. Yöllä alkaakin matka kohti Kroatian lämpöä, kuullaan siis taas viikonloppuna!5 kommenttia

 1. eihä tää aksu oo koskaa ollu ratsastuskoululla? :D nimittäin vanhalta tallilta lähti pari vuotta sitten aksu haflinger!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut tuntiponina, mutta siitä on varmaan viitisen vuotta aikaa. Agent tämä on oikealta nimeltään.

   Poista
 2. Moikka Essi! Oon seurannut sun blogia ihan alkuajoista asti mutta haluaisin kysyä yhtä asiaa ratsastukseen liittyen.
  Alotin ratsastuksen tammikuussa mutta ravissa on yksi vaikea asia. En pysty ohjaamaan hevosta silloin mitenkään koska en jotenkin vani kevennyksessä pysy tasapainossa jos en pidä satulan etukaaresta yhtään kiinni. Oisko sulla hyvänä ratsastajana mitään neuvoja tähän asiaan?
  Oot ihan huippuhyvä ratsastaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisit pyytää opettajalta hevosta, jolla on mahdollisimman tasaiset ja pienet askeleet? Silloin ravi ei pomputtaisi niin kovasti ja voisit keskittyä oman tasapainon löytämiseen. Varmista myös,ettet nojaa liikaa eteen, vaan kevennä suoraan ylöspäin. Kai käyt ratsastuskoulussa tunneilla? Oman opettajasi pitäisi pystyä antamaan sulle neuvoja ja ohjaamaan sinua :)

   Poista
 3. Moikka! Oon seurannu sun blogia jo vähän aikaa. Oon saanu monta hyvää ideaa ylläpitoponin kans treenaukseen. Toi kolme estet ympyräl yms. On tosi mukavan näköstä,ja päätin itekki kokeilla. Sulla on mahtava blogi! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat