sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Itsetunnonkohotus.


Tuntuuko sinusta, ettet osaa laisinkaan ratsastaa? Kätesi heiluvat sinne tänne, ohjat valuvat sormiesi lävitse, takapuolesi seilaa puolelta toiselle ja polvet vääntyvät väkisin koukkuun samalla, kun selkärankasi muoto muistuttaa enemmän kananmunaa kuin suoraa. Ei hätää, ongelmaasi on ratkaisu! Seuraavan videon katsomalla voit taas todeta, että on sinuakin epätoivoisempia ratsastajia; on muitakin, joilla ei vain aina suju! Ota siis mukava asento ja tarvittaessa avaa vaikkapa hevosihmisten rakastama sivusto hevostalli.net uudelle välilehdelle. Voit perustaa aiheesta vaikka keskustelun ja saada tukea muilta hevosihmisiltä videon kauhisteluun. Kaiken tämän jälkeen tunnet olevasi taas hivenen parempi ratsastaja kuin muut!Todettakoon siis, etten todellakaan osaa ratsastaa Taavia vielä, enkä varmasti vielä lähitulevaisuudessakaan. Luulenpa, että saadaan rauhassa odotella seuraavaa jääkautta, ennenkuin tuollainen ihme pääsee tapahtumaan. Olen ratsastellut Taavia nyt ihan yksikseni ja pätkittäin on tuntunut, että hevonen liikkuu ihan hyvin. Uskaltauduin siis päästämään Moonan kentän laidalle kuvaamaan, mutta tottakai hevonen tuolloin juoksi pää pilvissä ja takajalat tallissa, kun itse hytkyin kyydissä.

Alussa Taavi liikkui hetkittäin varsin kivasti ja samoin aivan lopuksi, kun Moona oli jo ehtinyt lähteä. Tuntuu, että oma keskittymiseni oli aivan tiessään, kun odotin hevosen pelästyvän varmaan kolmenkymmenen mopon ja mopoauton laumaa viereisellä areenan pihalla. Taavi oli kuitenkin fiksu ja mennä puksutti rauhassa eteenpäin, vaikka alussa istuinkin sen selässä lähinnä rautakangen oloisena.. Jossain vaiheessa aloin kai vain yrittää liikaa, eikä mistään tullut enää mitään. Itse rauhoituin tosiaan vasta kaverin lähdettyä, jolloin saatiinkin joitain ihan siedettäviä ravipätkiä. Niin, seli seli, pic or didn't happen!

Pitäisi yrittää päästä koulutunnille tuon kanssa, niin saisi jonkun vähän korjaamaan niitä hurjia virheitä mitä ratsastaessa teen. Tuntuu, etten osaa enää edes istua oikein päin hevosen selässä. Kaikki, mikä toimi Winniellä, ei todellakaan toimi missään määrin Taavilla. Eniten harmittaa, että tiedän Taavin olevan todella taitava ja hieno, mutta en vain vielä saa sitä osaamista ulos tuosta hevosesta.

6 kommenttia

 1. No pääasia että teillä on hauskaa yhdessä :)
  Eikös?

  VastaaPoista
 2. hyvinhän tuo taavi liikkuu! (: ei yhtään niin pahan näköistä kuin annat tekstin perusteella ymmärtää :D

  VastaaPoista
 3. Taavi sai Nurmilinnulta pusun. Kuule tosi hyvältä näyttää verrattuna mun western tuntiin. Oli meinaas kädetkin vielä pilvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten söpöä! Hänestä tulee aivan varmasti heppatyttö isona, odota vaan, kohta se pyytää joululahjaksi jo ponia. ;)
   Ja kai ne kädet saa vähän pilviä hipoakkin jos on ollut noin paljon taukoa ratsastuksesta, eiköhän ne sieltä taas asetu kun pääset Suomessa tunneille :) Mä olen sentään valmentautunut keväällä ja kilpaillutkin, niin ei tuollainen ratsastus vaan ole mitenkään hyväksyttävää :D

   Poista
 4. Saat kyllä olla onnellinen ettei Winnietä lopetettu! Mun oma heppa nimittäin joudutaan lopettamaan:'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olisin antanut mielummin lopettaa ponin kuin antaa sen kiertoon. Lopettaminen on myös oikea vaihtoehto silloin, jos poni on kipeä tai kovin vanha; siinä tapauksessa lopetuspäätös on hevoselle reiluin. Winnie toki on nuori ja terve, mutta luonteensa puolesta se stressaa vaihtuvia ihmisiä ja ratsastajia.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat