maanantai 19. kesäkuuta 2017

Eroon etupainoisuudesta puomijumpalla

Saimme Veikan kanssa Dominique Barthelaixin estevalmennuksessa kotiläksyksi tehdä laukkapuomeja, jotta Veikasta tulisi hieman terävämpi ja vähemmän etupainoinen etenkin esteiden jälkeen. Laukkapuomit jumppaavat hevosta pakottaen sen nostamaan jalkojaan ja sen myötä etuosaansa ylös. Veikalle, joka helposti vyöryy menemään etupainoisena, laukkapuomit ja jumppasarjat ovat erittäin hyvää harjoitusta!




Sain neuvoteltua Maijun seurakseni tallille kuvaamaan ja nostelemaan puomeja, jotta pääsisin työskentelemään ponin kanssa ihan kunnolla. Yksinään voi vielä tehdä joitain puomi- ja kavalettiharjoituksia, mutta hyppääminen on jo turhan työlästä puomien nostelun ja siirtelyn takia.

Rakennettiin yhteisvoimin seitsemän puomin laukkapuomisarja lävistäjälle niin, että tehtävää olisi helppo tulla kummastakin suunnasta. Lävistäjällä saatiin tehtävään hieman enemmän pituutta kuin pitkälle sivulle olisi saanut. Lisähaastetta näin asteltuun tehtävään toi myös aidan tuen puuttuminen, mikä tuli huomattua myöhemmin, kun puomit korotettiin esteiksi.




Kolmen metrin ponilaukkavälejä jouduttiin Veikalle hieman lyhentämään. Suht aktiivinen ja itse rullaava työskentelylaukka oli lopulta pituudeltaan noin 2,8 metriä. Ensimmäiset kerrat Veikkis leiskautti puomeille melko huolettomasti ja turhia tähtäilemättä, mutta muutamien toistojen jälkeen linja alkoi sujua ja puomit jäädä sopivin välimatkoin askelten väleihin.

Onnistuneiden toistojen jälkeen puomit nostettiin kannattimille niin, että saatiin aikaan kolmen esteen sarjaeste. Yhden ja kahden laukka-askeleen välit tulivat sopiviksi, kun esteiden välit laskettiin noin 3 metrin laukkaväleillä. Veikka suoritti tehtävää ongelmitta molemmista suunnista, mitä nyt estevaraston päädystä lähestyttäessä kulmassa piti oikoa mörköjen varalta. Hirveän hyvää harjoitusta herkkis-ponille siis siedätysmielessäkin!






Esteitä nostettaessa hypyt tuntuivat edelleen sujuvilta ja tehtävä ihanan helpolta. Veikkakin tuntui oikein nauttivan touhusta! Kuten edellisellä hyppykerrallakin jo totesin, Veikka on selkeästi alkanut innostua esteistä. Aikaisempi huolestuneisuus on tiessään ja poni oikein kiihdyttelee kohti esteitä, eikä malttaisi edes hidastaa tehtävän jälkeen. Ponin tekniikkakin tuntuu kehittyvän harjoituksen myötä - hetkittäin tuo näyttää ja myös tuntuu ihan kilpaponilta, eikä entiseltä tuntiponilta, joka on hädin tuskin räpeltänyt 60 cm esteistä yli.

Tällä viikolla jatketaankin treenejä vakavamman koulutuuppauksen muodossa - stay tuned!





2 kommenttia

  1. Vau mitä kuvia!! Veikka on kyllä komea poika. Ootte hyvä pari. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kiva kuulla! :) Itsekin tykkään näistä kuvista tosi paljon, Maiju on taas kerran onnistunut!

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat