sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Veikka-veikeän kouludebyytti

Viikko sitten sunnuntaina Veikka sai sykeröt harjaansa ja valkoiset pintelit kinttuihinsa. Harrastettiin maastoilua ensimmäistä kertaa, kun suunnattiin 1-tason koulukisoihin naapuritallille reilun kilometrin päähän. Poni sai varmasti riittävät alkukäynnit ja oli valmis tositoimiin, kun saavuttiin kisapaikalle.


Luokaksi olin valinnut helpon B:n, jossa oli ratana helppo B:0 - yksi suosikeistani! Itse rata ei vaatinut erityistä treeniä, sillä se perustuu niin vahvasti sujuvaan perusratsastukseen.  Helppoja teitä ja yksinkertaisia tehtäviä, joissa voi keskittyä siistiin ratsastukseen.

Verryttelyssä Veikka oli aika bueno olosuhteisiin nähden. Se liikkui kivasti peräänannossa ja reagoi melko hyvin kaikkiin apuihin. Takaosa oli hieman hidas, minkä vuoksi turpa ja niska painui helposti liian alas. Yhtä ryhdikäs poni ei ollut kuin useimmiten treeneissä, mutta tilanne oli paljon parempi kuin olisi saattanut olla.

Radalle päästyämme Veikalla meni pupu pöksyihin. Katsomopääty oli vähintäänkin kammottava. Onneksi ehdin pienen hetken kiertää päätyä molemmissa suunnissa, jolloin Veikka pääsi suurimmasta jännityksestään yli. Paljon muuhun ei aikaa jäänytkään, kun pilli jo soi radan aloituksen merkiksi.

Olosuhteisiin nähden rata meni hyvin, jopa odotettua paremmin. Katsomopääty oli edelleen jännittävä, minkä vuoksi kulmiin ratsastus oli haastavaa ja muutamassa arvostelukohdassa pöytäkirjassa oli maininta ponin jännittymisestä. Keskiravit ja -laukat eivät oikein irronneet katsomopäätyä kohti, mistä taas tippui hieman pisteitä. Rata sujui kuitenkin rikkeittä. Ei vääriä laukkoja, ei askellajirikkoja, ei mitään suuria ongelmia. Ensimmäisessä laukannostossa Veikka protestoi ja punki pohjeapua vasten, minkä vuoksi laukka nousi askeleen- pari myöhässä, mutta nousi kuitenkin suoraan käynnistä.Pienten epäonnistumisten myötä pistesaldo oli hieman pienempi kuin olisi voinut olla, mutta tällä suorituksella saatiin kuitenkin 59,80 % tulos, eli jäätiin vain 0,2 % tavoitteesta. Ensimmäiset kisat ja pientä jännitystä ilmassa, joten tähän tulokseen saa olla ihan tyytyväinen!

Kuvista valtava kiitos taas hovikuvaajalle Maijulle. :)
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat