tiistai 31. heinäkuuta 2012

Varusteurheiluviikko - 1# Mustaa kotitreeneihin

Kyselyssä varusteurheiluviikko on saanut paljon ääniä teiltä lukijoilta, joten lähden toteuttamaan sitä heti. Viikon kuluessa tulen siis kiinnittämään normaalia enemmän huomiota omaan pukeutumiseeni tallilla ja myös hevosen varusteisiin ja niiden valintaan. Päivittäin esittelen eri vaatteet ja varusteet kuvien kera.

Tänään varustus näytti sekä minun että ponin osalta tältä.

Ohjelmassa oli esteiden hyppelyä, mikä vaikutti varustevalintoihin jonkin verran. Winnie sai jalkaansa vaaleanpunaiset suojat, koska muun värisiä meillä ei ole. Vaaleanpunaisen kanssahan ei esimerkiksi sininen tai punainen sovi, joten päivän väri oli musta tehostettuna vaaleanpunaisella. Tottakai vaaleanpunaiset suojat sopi myös vaaleanpunaisiin esteisiin erityisen hyvin. ;) Huomenissa on tulossa videopostaus päivästä, joten tänään vain katsaus varustukseen!
Winniellä jaloissa :
etujaloissa HKM ponikokoiset suojat, Suomen Ratsutarvike, 18 e

takajaloissa Horzen ponikokoiset hivutussuojat, Agrimarket, n. 12 e






Winniellä päässä : 
Full kokoiset perus suitset, kuolaimena hackamore. Koko paketti ohjineen ostettu käytettynä, 10 e

 Winnien selässä : 
Ratsastuskoulun yleissatula, Supreme
Ratsastuskoulun musta satulahuopa, merkki ei tiedossa

Ratsastajalla jalassa : 
BackToBack kokopaikkaiset ratsastushousut, Suomen Ratsutarvike
Hööksin Casual steeds jodphurit, 49,50 e
Mountain Horse silhouette leggins -chapsit, 149 e



Ratsastajalla päällä :
Kypärä RB Zenith, Reunos, n. 90 e
Kingsland Apple Valley- huppari, Reunos, n. 70 e
Horse Comfort hanskat, Tarjoustalo, n. 18 e
Tallin raippa lainassa, eurohunter, n. 6 e




4

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Testing, testing

Kävin eilen liikuttamassa Winnien vielä suht myöhään töiden jälkeen. Mulla ei ollut ratsastuskamoja mukana, joten kiipesin ponin selkään ilman satulaa. Pyörin vajaan tunnin verran kentällä ja näin vihdoin myös Winnien mörön! Poni on kyttäillyt nyt kesällä kentän toista päätyä ja toisinaan vähän säikkynytkin siellä. Nyt tamma pääsi yllättämään mut sivuloikalla niin, että roikuin sen toisella kyljellä ja olin varma että tippuisin. Winnie kuitenkin pysähtyi nätisti ja odotti että kiipeän vaivalloisesti kyljeltä takaisin selkään. Jäätiin hetkeksi tähän kentän pelottavaan päätyyn työskentelemään ja Winnien seuraavan kerran loikahtaessa minäkin vihdoin ja viimein näin sen. Pusikossa loikki pupu! Epäilen suuresti, että tällä yhdellä pitkäkorvalla on ollut pesä kentän laidalta alkavassa metsässä, koska Winnie on sitkeästi tuijotellut ja säikkynyt aina samaa kohtaa kentän päädyssä.

Työstin Winnietä suht rennosti ravissa ja laukassa ympyrällä. Viritin ihan kokeilunhalusta kaksi kameraa kuvaamaan samaan aikaan, alla on kömpelön editoinnin tulos. ;)

Äänestäkääpä muuten tuossa oikeassa sivupalkissa kiinnostavimpia postausaiheita!




1

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Viisas pieni tamma

equishopping.co.uk
En saanutkaan aikaiseksi ottaa kunnollisia kuvia tuosta uudesta takista, joten tässä kuvat netistä. :) 

equiporium.co.uk
Takki on aivan ihanaa materiaalia ; pitää vettä ja tuulta, mutta hengittää hyvin. Lisäksi se on pehmeä ja kevyt päällä, mutta pitää kuitenkin lämpimänä. Paras ostos pitkään pitkään aikaan!


Winnie sai siis hackamorensa käyttöön eilen. Poni on siis tämän viikon kevyellä liikutuksella tehosterokotteen vuoksi, minkä vuoksi testaaminen oli melko lyhytluonteinen.

Karsinassaan poni ihmetteli suitsia, joissa ei ollutkaan kuolaimia. Se aukoi suutaan valmiiksi suitsia puettaessa, mutta kuolaimia ei tullutkaan vastaan! Ratsailla Winnie otti uudet päävehkeet oikein aikuismaisesti vastaan. No problem! sanoi tämä pieni tamma ja liikkui normaalisti ja hyvin eteenpäin. Jo hetken kävelyn jälkeen olin varma, että poni on oikeasti ollut suustaan kipeä. Nyt se liikkui jo myödäten alas ja tuntui muutenkin taas aivan normaalilta. Raspaaja ei ole ehtinyt vielä käymään, mutta hirmuista kiirettä nyt ei olekkaan kun poni kerran toimii ongelmitta myös kuolaimettomilla suitsilla.

Noin puolen tunnin treeni koostui ravailusta ympyröillä, siirtymisistä, pysähdyksistä ja pohkeenväistöistä ravissa. Laukkaakin kokeiltiin muutama kierros pääty-ympyrällä molempiin suuntiin.

Hackamoret oli kyllä positiivinen kokemus varmasti molemmille meistä! Näitä tullaan käyttämään jatkossakin varmaan silloin tällöin ihan vain vaihtelun vuoksi.









4

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Happy Birthday toooo meeee....

Täytyypä hehkuttaa näin pikapostauksena ja tilannepäivityksenä; sain syntymäpäivälahjaksi aivan ihastuttavan Kingslandin uuden malliston softshell takin! <3 Käytiin vanhempien kanssa pyörähtämässä Tampereella asuntomessuilla ja poikettiin pitkän messupäivän jälkeen parissa keskustan hevostarvikeliikkeessä. Ensimmäisessä ihastuin takkiin ja kuolasin sitä, toisesta se lähti matkaan kun äitikin vakuuttui sen hienosta ulkomuodosta ja käytännöllisyydestä. Huomenissa saatte nähdä kuvia, innokkaimmat voivat googletella ja arvailla mikä takki on kyseessä. ;)

Lisäksi kävin tänään hakemassa Winnielle hackamoret, jotka bongasin halvalla netistä. Kaupan päälle tuli mukaan ihan suitset ja ohjatkin, onpas tehty helpoksi tämä uusien "kuolaimien" testaaminen. :) Jos siis hackamoret sopivat Winnielle ja se toimii niiden kanssa hyvin, niin jatkossa ei tarvitse venkslailla suitsien välillä kuolaimia vaihtaessa, kun hackamoreille on ihan omat suitset ohjineen.

Näistäkin kuvia huomenna, mielenkiinnolla odotan Winnien reaktiota!
2

maanantai 23. heinäkuuta 2012

hippaleikkiä ja hyppyleikkiä

 Eilen oli yllättäen aurinkoinen ja suht lämmin päivä, kun muina päivinä on lähinnä vain satanut. Raahauduin tallille mopolla ja suht aikaisin aamupäivällä. Tallille on niin mukava saapua kun ensimmäisenä näkee rakkaan lihapullan pikku laitumellaan. <3 Jotain tuosta näystä vaan puuttui eilen - minihevonen Lady, jonka pitäisi olla samalla laitsalla vuonisten kanssa.
 Törmäsin Ladyyn kun kiersin talliin päin maneesin takaa. Varmaan kymmenisen minuuttia kuljin karkuun kipittävän minin perässä, kunnes sain napattua sen harjastaan kiinni. Hikisenä ja jalat nokkosenpistoilla talutin tamman talliin, jossa sain kuulla että "sen kuuluukin olla vapaana, kun ei se pysy siellä laitsalla". Siinä vaiheessa Ladykin katsoi mua ilmiselvästi ilmeellä "Sitähän mä sulle sanoin...!". Pari kertaa aikaisemminkin sitä olen noutanut ties mistä kun sen olisi kuulunut siellä laitsallaan olla, mutta hän oli nyt sitten saanutkin vapautuksen laitsaelämästä. Ei muuta kuin poni vapaaksi taas, tervemenoa!


Winniekin oli saanut oman pikku "laitsan". Tarhojen viereen sille oli aidattu sähkölangasta pieni alue, jossa se sai tyytyväisenä pupeltaa ruohoa. Ensimmäistä kertaa Winnie näytti siltä, että se olisi mielummin jäänyt ulos kuin lähtenyt mun kanssa sisälle! Yleensä se hirnuu kun näkee mut ja tulee reippaassa käynnissä portille vastaan.

 Suunnattiin maneesiin, jonne oltiin Nennan kanssa kasattu esteitä valmiiksi. Verkkasin ponin kuunnellen sitä - jos se tuntuisi jäykältä, en hyppäisi ollenkaan. Poni kuitenkin vaikutti olevan lihaksistoltaan ihan kunnossa ja se liikkuikin reippaasti eteen. Luulenpa, että Winnie on vain raspauksen tarpeessa, kun se välttelee vahvempaa ohjastuntumaa. Pehmeällä kädellä ratsastaessa poni oli ihan ok, sen ei tarvinnut taipua tai pyöristyä, vaan se sai mennä juuri niin pitkässä ja vapaassa muodossa kuin tahtoi.
Hypättiin hetken aikaa hauskaa ja monipuolista tehtävää, jossa ratsastettiin suht tiukkoja käännöksiä ja erilaisia suhteutettuja linjoja. Winnie hyppäsi hyvin ja reippaasti, ponnistuspaikatkin löytyivät todella hyvin vaikkei kaikilla esteillä ollut ponnistuspuomejakaan!
 Käveltiin loppuun pitkät loppukäynnit, jonka jälkeen Winnie pääsi syömään päiväheiniään karsinaansa. Illalla poni oli saanut tehosterokotteen, joten tämä viikko aloitellaan käynnissä ja loppuviikkokin touhutaan vielä rauhallisesti.

Winnien raspausta odotellessa työskennellään varmaan pääasiassa maastakäsin. Löysin tänään netistä halvat hackamoret, jotka saan varmaan tämän viikon aikana. Winnie saa siis kokeilla niitä ja jos se toimii kuolaimettomilla suitsilla, voidaan käyttää niitä siihen saakka, kunnes ponin suu saadaan hoidettua kuntoon. :)





0

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Hyvän mielen haaste


Sain uuden ja hieman aikaisemmista poikkeavan haasteen Rouskutellen- blogista. Mikäli vuonohevoset ovat lähellä sydäntäsi, käy kurkkaamassa tätä blogia! 

Hyvän mielen haaste: Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä, ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään 10 hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen niin ainakin 5 asiaa lisää). Anna eteenpäin 5 bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, ja mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä jos hänen bloginsa on julkinen). Haastoin tähän seuraavat blogit: Kun elämä muuttaa suuntaa,  Täysiveristä elämää, näiden lisäksi haasteeseen saavat vastata kaikki halukkaat. :)


1. Siiri- koirani. Yli kymmenen vuoden vinkumisen, toivomisen ja haluamisen jälkeen meidän koira-allergiseen perheeseen tuli pieni pumpulipallo. Siiri on perheenjäsen, mutta Siirille me taidamme olla pikemminkin henkilökuntaa. Luonnottoman suuret ja ruskeat silmät saavat aina tahtonsa läpi; herkkuja, rapsutuksia, leikkejä, luita ja lenkkejä. Siiri on tosi valloittava persoona, minkä lähipiirikin on huomannut. Oman arvonsa tunteva neiti tietää mitä tahtoo, mutta on samalla kuitenkin niin hellyyttävä kiivetessään itse syliin ja viihtyessään selällään vauva-asennossa vaikka tunnin, jos vain henkilökunta jaksaa sylissä pitää. Tyhmäkään tuo koira ei ole, se osaa kaikki temput niin kumartamisesta eri lelujen hakemiseen ja vilkuttamiseen.


2. Schleich kokoelmani.
Olen kerännyt Schleich hevosia noin 10 -vuotiaasta asti ja olen vihdoin saanut yli sata leluhevosta käsittävän kokoelmani täydelliseksi! Ensi viikolla odotan saapuvaksi Saksasta kahta tämän vuoden erityismallia. 

3. Valokuvaaminen. Tykkään kuvata, vaikken siinä olekkaan hurjan taitava. Tahtoisin oppia paremmaksi, mutta olen vain niin saamaton kaiken teoreettisen tiedon opiskeluun, etten kehity ja opi, koska en jaksa lukea valokuvauksen perusteita. Tykkään kuitenkin kuvata, kun en tee sitä täydellisyyttä tavoitellen. Omasta mielestäni hyvä ja onnistunut kuva saa aikaan hyvän mielen. :)

4. Positiiviset kommentit blogissa. Pieni ja ehkä pinnallisen oloinen asia, mutta teidän lukijoiden kivat kommentit tuottavat kyllä usein hyvää mieltä! :) Olen toisinaan ihan ihmetellyt, että missä ovat ne kurjat ja ilkeät kommentit, joita kuulemma tulee "jokaiseen vähänkään suositumpaan blogiin". Teitä rekisteröityneitä lukijoita on kuitenkin jo pian 200 ja silti kurjat kommentit on laskettavissa yhden käden sormilla. 

5. Kehityksen huomaaminen hevosten kanssa. Välillä tuntuu, että kaikki asiat niin ratsastuksessa kuin hevosten käsittelyssä ja maastakäsintyöskentelyssäkin junnaavat paikoillaan, mutta kun ymmärtää katsoa taaksepäin sitä kuljettua matkaa ja lähtötilannetta, niin huomaakin sen kehityksen, mitä on tapahtunut. Pieniä ilonhetkiä saan kokea huomatessani että Winnie väistääkin minua ja kohtelee johtajanaan, esteillä käteni pysyvätkin paremmin paikallaan tai Juli laukkaakin maastossa pukittamatta.

6. Maailman rakkaimmat karvaturvat. Kun nyt hevosaiheeseen päästiin, niin täytyy tottakai mainita Juli ja Winnie. Nämä kaksi kaveria saavat kyllä aina hyvän mielen aikaan, ovat ne sellaisia persoonia! Olen todella onnekas kun olen saanut tutustua näihin kavereihin ja päästä niitä lähelle. :)


7. Ystävät ja kaverit. Olen onnekas, kun minulla on paljon hyviä kavereita, jotka ilahduttavat päiviäni niin koulussa kuin tallilla ja muutenkin arkena. Hyvä ystävä saa kamalimmankin päivän muuttumaan paremmaksi! Hevosten parissa ystävillä on myös oma erityinen osansa - kesäinen maastoreissu on ihana jakaa kaverin kanssa.

8. Luonnollinen hevosenkäsittely ja luottamussuhde. Minut tekee iloiseksi se, kun näen hevosia käsiteltävän niille reilulla tavalla, joka perustuu ihmisen ja hevosen väliseen luottamussuhteeseen ja toistensa kunnioittamiseen. Hevoset ansaitsevat tulla käsitellyksi ja ratsastetuksi pehmeillä ja reiluilla tavoilla - väkisin vääntäminen, turha ja liian kova rankaiseminen ja väärä apuohjien & muiden apuvälineiden käyttö saavat minut surulliseksi. 

9. Vapaana juoksevat ja leikkivät hevoset. Ihanaa nähdä kun hevoset nauttivat siitä vauhdista johon pystyvät ja joka saa harjan ja hännän hulmuamaan villisti!

10. Tavoitteeseen pääseminen. Tavoitteiden asettaminen on joskus haastavaa niin, että ne olisivat realistiset. Liittyi tavoite sitten mihin tahansa; kouluun, ratsastukseen, pianon soittoon - siihen pääseminen on aina palkitsevaa.
0

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Code RED


Winnie on ollut mystisen epämääräinen viimeisen viikon. Sekä lauantaina että sunnuntaina se oli kummallisen kuriton ja hankala ratsastaa, minkä vuoksi vaihdoin sen kuolaimet muistaakseni sunnuntaina. (Winniellä on ollut apple mouth- kolmipala, joita huomasin ponin pureskelleen niin, että nissä saattoi olla suuhun pistäviä piikkejä. Vaihdoin tilalle normaalin, kolmipalojen kanssa saman pituisen nivelen. ) Maanantaina ponilla oli vapaapäivä, tiistaina kävin työskentelemässä sen kanssa maastakäsin. Keskiviikkona kiipesin taas ponin selkään ja huomasin sillä pienen ruhjeen oikeassa suupielessä. Se oli juuri kuolaimen kohdalla, mutta en jaksa uskoa että se olisi kuolaimesta sunnuntaina tullut niin, että olisin sen vasta keskiviikkona huomannut.

Varmuuden vuoksi vaihdoin kuitenkin ponin kuolaimet ja lisäsin niihin kumitutit. Pari päivää meni taas maastakäsin touhutessa, kunnes tänään taas kiipesin selkään. Winnie ei ollut oma normaali itsensä, vaan jännittynyt ja sen oloinen, että se olisi jumissa tai muuten jokin olisi hullusti. Normaalisti tammaa voi ratsastaa pehmeällä kädellä niin, että se tukeutuu ohjaan ja pyöristyy. Nyt poni liikkui jännittyneesti eikä tukeutunut kuolaimeen, lisäksi se punki ulkolavalla helposti ulos eikä tahtonut taipua. Yksi ratsastuksenopettajista katsoi hetken meidän menoa ja totesi, että poni on luultavasti jumissa kaulastaan/niskastaan. Lisäksi voisi olla taas raspauksen aika.




Hieroin ponin läpikotaisin parhaan osaamiseni mukaan ja lisäksi venyttelin ponin kaulaa herkkujen avulla. Oikealle päin venytys oli kyllä ihan selkeästi ponille hankalampaa, ehkä kaveri siis on tosissaan jumissa. Huomenna katsastetaan taas aamulla tilanne, venyttelen ponin läpi ja kiipeän taas selkään ja työskentelen sen mukaan, miltä poni tuntuu allani. Mikäli W tuntuu paremmalta, hypellään  pikkuisia esteitä. Toivottavasti saataisiin raspaus järjestymään myös piakkoin!


Tänään Winnie pääsi ensimmäistä kertaa esittelemään tuunattuja suitsiaan. Tykkään näistä kovasti ja koristelu on mielestäni onnistunut, vaikka itse sanonkin. :) Kuvista kiitos Nennalle!
9

Winnien parhaat

venytys!

ja kiertovenytys!

Maata viistäen..

Lentokone!

Kaulan taivutus...

Play dead!

Kaikki muumit laaksossa

ja kaikki inkkarit kanootissa.

Pörrrr!

3

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat